lauantai 27. kesäkuuta 2015

26.6.2015 Je suis Sousse

Kaikki ovat varmaan kuulleet mitä eilen on tapahtunut. 39 viatonta ihmistä tapettiin Tunisiassa,Soussessa,Kantaouissa. Ja mikä tässä mua järkyttää vielä näiden turhien kuolemien lisäksi, on se, että tämä tapahtui muutaman sadan metrin päässä meidän entisestä kodista.

Olin käymässä pojan kanssa mun työpaikalla ja kotimatkalla aloin selaamaan facebookia ja näin mitä on meneillään. Välittömästi kyyneleet tulivat silmiin ja laitoin viestiä Mouadhin siskolle, joka on töissä viereisessä hotellissa, Luojan kiitos hän oli turvassa. Seuraavaksi aloinkin tsekkaamaan ovatko kaikki paikalla olevat ystävät kunnossa, myös he olivat turvassa, vaikkakin aivan liian lähellä tapahtumia ja yksi oli kuullut kuolettavat laukaukset. Soitin Mouadhille, että soittaa kaikki perheenjäsenet läpi, appi oli onneksi kotona ja pikkuveli myös. Isoveli on siviilipoliisi ja on yötöissä, joten hänkin oli kotona. Tulin kotiin niin Mouadh puhua kaverinsa kanssa, joka asuu asunnossa jossa me asuttiin. Hän oli nähnyt kun poliisi ampui tappajan. Arvatkaas missä? Kadulla, josta kävelin lähes joka päivä Rockyn kanssa kun oltiin lenkillä.

Joka päivä kuolee ihmisiä ja terroristi-isku voi tapahtua missä tahansa. Mutta tämä osuu syvälle mun sydämeen. Terroristi-isku paikassa, jossa asuin,elin ja työskentelin. Paikassa, jossa asuu minulle rakkaita ihmisiä.Tasan kolme vuotta sitten olisin voinut olla tuolla rannalla tai tuolla kadulla.

Tapahtumat ovat kova isku Tunisian turismille ja samalla taloudelle. Maa on muutenkin vaikeuksissa, saatikka sitten tämän jälkeen. Tätä Isis haluaa, kuilua muslimien ja länsimaisten välille. Eihän anneta heidän voittaa?

I'm praying for Tunisia ❤

(Kuvat kyseiseltä rannalta kolmen vuoden takaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)