sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uuniperuna-katkarapu-tonnikala-feta-täytteellä

Ajattelin näin sunnuntain kunniaksi jakaa herkullisen ja helpon reseptin! Elikkäs tarvitset:

-Jauhoisia perunoita
-Salaatti tarpeet oman maun mukaan
-Katkaraputäytettä (mulla oli Lidlin valkosipulinen edullinen versio)
-2 dl Cottagecheeseä (varmaan ihan tavallinenkin raejuusto ajaa asiansa)
-Purkki tonnikalaa (yleensä en osta tonnikalaa koskaan ja tästä tuli paha mieli)
-n. 1 dl ruokakermaa
-Paketti Chilimaustettuja salaattikuutioita (esim. Rainbow)
-Sitruunapippuria

1. Pese perunat, pistele haarukalla reikiä, mausta suolalla/voitele jollain ihanalla mausteöljyllä ja kääri perunat yksitellen folioon. Laita paistumaan uuniin 220-250 asteeseen n.tunniksi.
2. Sekoita valmiiseen katkaraputäytteeseen tonnikala, cottagecheese, ruokakerma ja sitruunapippuri. Kaada salaattikuutioista öljy pois ja murskaa ne pieneksi muruksi ja sekoita muun täytteen joukkoon.
3. Valmista haluamasi salaatti.

Voin kertoo, että oli hyvää! Jopa Mouadh tykkäs ♥

6 kommenttia:

  1. Moikka!

    Pakko oli sulle jättää kommentti kun nyt melkein koko blogisi olen kahlannut läpi muutamassa päivässä :D Itseasiassa jonkun verranhan me juteltiinkin jo Instagramissa.

    Oma mieheni muutti Suomeen pari vuotta sitten, meillä ei oikeastaan ole kavereina suomi-muumaa pariskuntia, joten tavallaan ollaan aika moni asia käyty "yksin" läpi, opeteltu elämään yhdessä Suomessa, opeteltu miten käytännön asiat toimii kun toinen ei ole Suomen kansalainen jne.. Ihana lukea sinun tekstejäsi ja huomata että ootte käyny ihan samanlaisia tunteita ja asioita läpi kun me sillon kun Suomeen asetuttiin, vaikka mieheni onkin Turkkilainen, ei Tunisialainen. Jotenkin sitä aina välillä pohti että "onkohan tää nyt ihan normaalia" kun juoksi eri toimistojen välejä ja yritti selvittää asioita. Siitä arjesta sitten puhumattakaan. Itsekin tunsin huonoa omaatuntoa kun miehen joutui jättämään yksin kotiin ja toisella ei ollut mitään tekemistä. Mutta näköjään en ole ainut!

    Ja voi sitä ärsytyksen määrää ja myötätuntoa jonka koin kun osassa postauksista jouduit noille anonyymeille kommentoijille selittelemään sun omia valintoja ja puolustamaan, parisuhdettasi, miestäsi ja hänen kotimaataan. Ihan naurettavia syytöksia ja kommentteja ihmiset esittää :/

    Minä jään innolla seuraamaan teidän elämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, mä oon vastannut sun kommenttiin, mutta jostain syystä se ei ole tullutkaan tänne :( Mutta siis, silloin kun Suomeen päätettiin muuttaa ja muutettiin, niin ei mulla ollut silloin ketään samassa tilanteessa olevaa/ollutta kaveria. Että kaikki piti mennä perse edellä puuhun ja lyötä päätä seinään virastojen kanssa. Se oli kamalaa! Ja nyt vieläkin taistellaan tässä oleskeluvan kanssa ja Kelan kanssa. Oon kyllä jonkun verran joutunut puolustelemaan ja joskus kiehuu aikatavalla päässä :D Mutta toisaalta varmaan jokainen joka ulkomaalaisen kanssa seurustelee, joutuu koko elämänsä jollekin todistelemaan suhdettaan, niin virastoille kun omille sukulaisilleen:( Kaikkea ihanaa teille ja kiva kun seuraat instagrammissakin niin mäkin voin seurata teidän juttuja :)

      Poista
    2. Meillä onneks seuraava tasitelu oleskeluluvasta on vasta vuoden 2015 alussa, innolla odottaen taas. Mut oleskelulupaa enemmän ollaankin sitten tasiteltu työkkärin ja koulujen kanssa. Täällä pikku kyläsessä mieheni joutui odottamaan koulupaikkaa peräti 11 kuukautta, siinä meinasi toisella hiukan käydä aika pitkäksi (vaikka omatoimisesti keksittiinkin kaikkea) ja usko loppua koko hommaan. Maaliskuun jälkeen on ilmeisesti taas monien kuukausien odottelu edessä ellei sitten pääse koulua jatkamaan toiselle paikkakunnalle. Inhottavaa kun joka asiasta joutuu koko ajan vääntämään vaikka mieskin on jo pari vuotta täällä asunut. Mutta niinku sanoit, tuskin se loppuu koskaan..
      Tsemppiä teille oleskeluluvan ja Kelan kanssa! Toivotaan että edes JOSKUS hommat toimisivat. :)

      Poista
    3. Onneksi vuoteen 2015 on vielä aikaa! Mutta joo, todellakin vaikka Suomessa asiat on "niin hyvin" ja maahanmuuttajat kylpevär rahassa,saavat enemmän tukia kun perussuomalainen (u know nää kaikkien kuvitelma) niin kyllä aika paljon on parannettavaa siinä miten esim Kelan ja työkkärin välinen kommunikointi sujuisi. ja anteeks vaan millä perusteella maahanmuuttaja saa kotutumistukea korotettuna ekat 200 päivää ja sen jälkeen laskee 5e/päivä?!!? aaarrrghh pikkusen taas menee yli mun ymmärryksen! Mut peukut pystyyn, että sun mies sais nopeasti hyvän koulupaikan!

      Poista
  2. Löysin sun blogin ihan sattumalta kun googlettelin ja tykästyin heti! Asiaan varmaan vaikutti välittömästi se, että itse olen tällä hetkellä kaukosuhteessa brasilialaisen kanssa. Olemme olleet yhdessä nyt 2,5 vuotta ja neljän viikon päästä lähden taas kahdeksi kuukaudeksi sinne rakasta katsomaan. Toivomme löytävämme ratkaisun tulevaisuudelle matkan aikana :)
    Kaikkea hyvää teille kahdelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ihanaa että löysit tänne ja tulit heti kommentoimaan :) Olis ihana kuulla miten oot niin kaukaa murusen löytänyt? Siellä on varmasti ihanat ilmat nyt.. Ihan mahtavaa, että pääset sinne noin pitkäksi aikaa! Ihanaa lomaa ja kaikkea ihanaa teille tulevaisuuteen <3

      Poista

Kiitos kommentistasi :)