perjantai 4. lokakuuta 2013

Just because I love food!

Mun lemppari tee, jota on nyt viime päivinä kulunut koko paketti. Koska olen ylläri ylläri kipeenä! Ton tuoksu ja maku on jotain niin uskomattoman houkuttelevaa. Olisin ostanut Prismasta lisää, tuo oli loppu. Vissiin joku muukin huomannut, että se on aika hyvää.
Pirkka lehdessä oli kaalijauhelihapadan ohje, jota sitten päätin kokeilla. Kaalihan on nyt halpaakin! Mä vähän muokkasin lehden reseptiä eli tuohon tuli naudan jauhelihaa, kaalia, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja Koskenlaskijaa (voimakas) ja mausteina: suolaa, mustapippuria, oreganoa ja meiramia. NIIN HYVÄÄ!! Harmi, että meillä ei ollut puolukoita.. (nyt on kun äiti toi niitä viime viikolla !)
Joskus syön aamuisin kaurapuuroa, mutta oon huomannut että se ei oikeen pidä mulla nälkää. Olipas hauska yhdistelmä puurolle kun laitoin banaania, omenia ja kanelia.
Tää on mun uusin rakkaus. Terveellinen uuniomenakaurapaistos. Ohje tähän löytyy The Good Morning blogista, josta löytyy kaikkia muitakin TAIVAALLISEN hyviä, ihania ja upeita terveellisiä HERKKU reseptejä. Lisäsin vielä alkuperäiseen reseptiin mantelilastuja ja kookoshiutaleita. Kastikkeen sekoitin rahkasta ja vanilijasoijajogurtista. Oon tehnyt tätä jo kolme kertaa ja syönyt aamupalaksikin. Voin kertoo, et pitää muuten hyvin nälkää! (paremmin kuin kaurapuuro ;) ) 
Viime viikonloppuna mun äiti oli meillä ja pyörittiin Itäkeskuksessa. Oon aina ollut sitä mieltä, että siellä on AIVAN PASKA ravintolamaailma. MUTTA. Nyt sinne oli tullut uusi paikka nimeltään Mario (pastaa, burgereita ja pitsaa) ja voi luoja toi oli hyvää!! Hamppariin sai ite valita täytteet. Mä oon tosi tosi tosi nirppanokka ravintolassa ja en oo koskaan tyytyväinen. Joten oikeesti, kun sanon että tää oli HYVÄÄ, niin tää oli ihan sairaan hyvää. Me mennään sinne huomenna uudestaan, koska haluan viedä Mouadhinki sinne :D
Ja kun äiti kerran saatiin Helsinkiin, niin pyysin sitä tuomaan kaikkia herkkuja mukanaan eli kanttarelleja! Meillä oli siis ruokana perunakukkakaalimuusia, lohta ja kanttarellikastiketta. Aika "terveellisen" näkönen annos kun ei ollut yhtään mitään vihreetä, mutta se annettaakoon anteeksi tämän kerran. KOSKA TOI OLI NIIN HYVÄÄ!! Mouadhin tunisialainen kaveri oli meillä ja ne söi kans tuota. Molemmat rakastui kanttarelleihin :)
Jälkkäriks oli sitten leipäjuustoa, joka paistettiin pannukka "pienessä" voissa ja kermassa, jotta se vähän lämpeni ja suli. Lämpöisenä ja sulana leipäjuustosta lähtee se narskuminen hampaissa pois ja se on ihanan pehmeetä... siihen tietty äiti toi kotoa lakkoja ! Tarviiko sanoa miten taivaallisen hyvää toi oli... Pojat tykkäs kans, vaikka oli kuulemma aika ihmeellisen makuista :D
Aloin vuonna nakki keräämään lehdistä reseptejä ja leikkelin ja liimailin niitä isoon vihkoon ja joka viikonloppu halusin toteuttaa jonkun reseptin. Kokeilin silloin joskus myös näitä kaura-piiärieska juttuja, mutta olin unohtanut ne kokonaan. Tein tätä eilen ja namiiiii!! Okei, tein näitä äsken uudestaan ja koitan kirjoittaa tän postauksen mahdollisimman nopeesti,m että pääsen syömään näitä. Tosin en laittanut hiivaleipävehnäjauhoja, vaan ihan vehnäjauhoja osan ja toisen osan neljänviljanhiutaleita. Ajattelin ostaa jotain leseitä ja vaikka ruisjauhoja ja kokeilla seuraavat leivät niillä.

Mulle on viime aikoina iskenyt leipomis/kokkaamis into ja haluan taas kokeilla kaikkea ihanaa. Eilen katottiin telkkarista kokkiohjelmaa, jossa miekkonen seikkaili Syyriassa maistelemassa kaikkia ihania paikallisia herkkuja. Apua, miten ihania ruokia siellä oli. Lähi-Idän ruoka on kyllä niin hyvää! Ja rakastan sitä, että se on niin erilaista kuin suomalainen/pohjoismaalainen ruoka. Täytyykin alkaa tutkimaan netistä reseptejä ja kun huomenna ollaan menossa Itikseen ja ostamaan sieltä halal lihat ja kiertelemään muutenkin pikkukaupoissa, niin katson jos löydettäis ainekset johonkin ihanaan uuteen herkkuun....

4 kommenttia:

  1. Onpas ihanan näköisiä herkkuja :) Varsinkin tota leipäjuustojälkiruokaa tekee mieli kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan? Ja oli myös niin hyviä... kannattaa kokeilla leipäjuustoa, se on kyl aika tujua tavaraa, että paljoa ei pysty syömään :)

      Poista
  2. Näin teidät tänään Itiksessä :) Oot kyllä niin kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpö höpö, kiitos :) Olisit tullu juttelee!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)