lauantai 15. helmikuuta 2014

But you are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart But you are not alone

Mouadh lähti eilen Tunisiaan viikoksi. Se ei ollut nähnyt perhettään vuoteen ja neljään kuukauteen. Voi sitä ilon hetkeä viime yönä kun he näkivät ♥ Äiti oli melkeen pussaillut poikansa hengiltä :D Olisin niin halunnut mennä mukaan, mutta nyt ei ollut töiden ja eläimien takia mahdollista. Oon silti niin onnellinen, että Mouadh pääsi näkemään perheensä ja kotimaansa.

Mun pitikin kirjoitella teille ikävästä jo aikaisemmin. Mä en oikein enään muista miltä se tuntui silloin kun oltiin kaukosuhteessa. Muistan, että oli puristava tunne kokoajan rinnassa ja heti kun lennot oli varattu niin merkkasin kalenteriin joka päivän kohdalle kuinka monta päivää on vielä jäljellä. Mun elämä oli onneksi silloin(kin) hektistä kun oli koulua ja töitä, niin aika meni todella nopeasti. Silloin meillä ei ollut älypuhelimia ja puhuttiin vaan mesessä iltaisin kameran kautta. Mouadhilla oli nettitikku johon täytyi ladata rahaa ja joskus se saattoi loppua kesken illan eikä sillä ollut rahaa ladata sitä heti. Tekstailtiin joskus ja soiteltiin jos oli aivan pakko, mutta se oli TODELLA kallista, melkeen 2 e minuutti. Olihan se epistä, että muut sai olla normaalisti poikaystäviensä kanssa, mutta meidän elämä pyöri nettitreffien ympärillä. Ei se tuntunut "normaalilta" suhteelta.

Mun mielestä kaikista kamalinta oli matka lentokentälle lähtöpäivänä ja hyvästit lentokentällä. Ensimmäinen yö kotona oli kamala, yleensä vain itkin ihan ikävästä ja siitä kun mulla jäi aina korvat lukkoon lennolta. Parin päivän päästä alkoi jo helpottaa ja sit olikin suhkot helppoa kun pääsi takaisin arkeen. Mua ehkä helpotti se, että tiesin milloin kaukosuhde loppuisi, joten siihen suhtautui eritavalla. Epätietoisuus on kamalinta mitä tiedän.

Meillä on ollut viime aikoina vähän "haasteellista" ja ollaan riidelty paljon. Molemmat varmaan pidetään toisiamme jo hieman itsestäänselvyytenä. Joten tää matka tuli hyvään paikkaan. Mouadh saa varmasti lisäenergiaa auringosta ja perheestään ja mä saan hengähtää ja muistaa miltä tuntuu olla yksin. Molemmille tulee varmasti ikävä ja kiva mennä lentokentälle vastaan ja rutistaa toista "pitkästä aikaa". Se oli niitä kaukosuhteen hyviä puolia. Oli parasta kun ihan jäätävässä jännityksessä näät toisen rakkaat kasvot astuessasi lasiovista saapuvien terminaaliin. Yhtäkkiä se sumuinen webkamerakuvassa näkyvä tyyppi on oikea elävä ihminen ja voit pussata ja halia OIKEASTI eikä mitään virtuaalipusuja tietokoneen näytölle. Me usein vaan oltiin hiljaa automatka ja vaan tuijotettiin toisiamme ja rutistettiin nyrkit valkosina toisiamme kädestä ♥

Tiedän, että tätä blogia lukee moni, joka on vielä kaukosuhteessa. Multa on monesti kysytty miten siitä selviää ja miten ikävää voi lievittää. Tässä mun vinkkejä:

♡ Jokainen tarvitsee fyysistä läheisyyttä, kun et saa sitä mieheltäsi, niin halaile kaikkia muita ihmisiä ja ole heitä liki.

♡ Tutustu muihin samassa tilanteessa oleviin, vertaistuki on uskomaton apu ja voimavara.

♡ Tee suunnitelma, vaikka parin vuoden tähtäimellä. Kun teillä on jonkinlainen suunnitelma siitä, miten ja milloin kaukosuhde loppuu, niin alatte huomaamattanne tekemään asioita ja valintoja sen mukaan. Ja moni asia alkaa itsestään menemään siihen suuntaan mitä olette toivoneet.

♡ Älä vaivu itsesääliin tai kadehdi muita. Maailmassa on miljoonia yksinäisiä ihmisiä, jotka antaisivat vaikka jalkansa siitä, että tietäisivät heillä olevan edes jonkun joka rakastaa ja ikävöi heitä jossain päin maailmaa. Tähän voisi vielä lisätä sen, että suomalaisen on vielä helppo suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Tunnen/tiedän ruotsalaisia, brittejä ja jenkin ja voin kertoa, että heillä on sata kertaa vaikeampaa suunnitella yhteistä elämää. Esim. Ruotsissa oleskelulupa on vaikea saada ja kestää poikkeuksetta 10 kk saada se.

♡ Tee semmoisia asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Älä jää kotiin yksin. Nää kavereita, perhettä ja harrasta jotain. Kun pysyt muuten positiivisena ja onnellisena niin ikävä ei murskaa sinua kokonaan alleen. Joka päivä tämä ei onnistu, mutta huonoja päiviä tulee ja menee. Kun olet hyvällä tuulella niin miehesikin saa sinusta voimaa ja energiaa.

♡ Jos tuntuu, että ikävän takia uni ei tule niin kokeile kuunnella Youtubesta erilaisia rentoutumisharjoituksia tai opettele meditoimaan.

♡ Syö ja juo hyvin! Kukaan mies ei tykkää luuviuluista eikä halua nähdä tyttöystäväänsä seuraavan kerran riutuneena ;)

Tässä vielä kuvia, joita sain heti aamutuimaan... ei käy kateeks ei.... Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja +24 lämmintä. Myöhästyneet ystävänpäivän toivotukset teille kaikille ihanille ♥

29 kommenttia:

  1. Wau! Onko Mouadh mövenpickissä. Ihana paikka. Olemme itse käyny siellä aamupalalla mut yöksi asti ei olla päästy. Ollaan kovasti suunniteltu et mennään sinne yöpymään ku mennään seuraavan kerran tunisiaan :) mulla ja miehellä (tunisialainen siis) kesti kaukosuhde vain noin 8kk ja sit tehtiin ratkaisut ja mies tuli tänne ja mentiin suomessa naimisiin ja hän jäi odottamaan oleskelulupaa tänne. Itsellä oli sen verran hyvä taloudellinen tilanne että oli mahdollista että mies on täällä kunnes saa luvan. 4kk meni et lupa tuli. Riitoja on joka suhteessa mutta väitän että niitä ei tule enää niin paljoa kun suhde vanhenee :) ja me muuten soitellaan tunisiaan halvimmillaan 30 cnt/min. Tarvii laittaa semmonen erikoissuuntanumero eteen niin puhelut on halvempia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siellähän se! Mä en oo koskaan siellä ollut, mutta uskon et on tosi hieno paikka! Saiko miehesi turisti viisumin Suomeen vai miten saitte hänet tänne? Sitä kun on nykyään niin vaikea saada ellei ole naimisissa... Riitoja on ja riitoja tulee, mä oon se pitkävihaisempi tyyppi, mut Mouadh taas tulee minuutin päästä lepyttelemään :D Ja ei me mistään isoista jutuista riidellä, tyhmiä pikkujuttuja yleensä :) Ai mikä erikoisnumero? Mouadh soittelee sinne perheelleen vaan skypellä ja viberillä..

      Poista
    2. Laittaa ennen suuntanumeroa 99577. Siitä kuuluu ihan suomeksi et maksaa niin ja niin monta centtiä per min. Kotipuhelimeen yleensä 50 jotain ja kännykkään 30 jotain. Paljon soitellaan sinne ja laskut on ollu ihan maltillisia. Mies sai turistiviisumin vuonna 2010 ja ihan helposti sai vaikka ei pitkä historia meillä ollutkaan. Minä siis lähetin kutsun. Sai kuukaudeksi sen viisumin ja sinä aikana mentiin naimisiin. Ihan ongelmitta meni kaikki. Jouduttiin käymään poliisilaitoksella haastattelussa jossa varmennettiin suhteemme tila. Ihan hauska kokemus ku molemmilta tentattiin kaikkea mahollista meihin liittyen :)

      Poista
    3. Vau, kiitos tiedosta :) Mä en onneksi joutunut haastatteluun, mut Mouadh kyllä kävi :)

      Poista
  2. Totta, kamalinta on se päivä kun pitää lähteä lentokentälle päin palatakseni kotiin. Ainakaan mitään lohdutuksen sanoja en mieheltäni halua kuulla, kun eihän siinä muuta tule kuin itku. Toipumiseen voi mennä pari viikkoakin tai lähinnä siihen että arki alkaa taas sujua yksin.

    Välillä tulee tosi surkeita päiviä, kun mikään ei ole hyvin. Mutta sitten yrittää vaan ajatella, että oikeestihan mulla on asiat ihan hyvin, vaikka se rakas ei olekaan siinä vieressä.

    Kauanko muuten te olitte kaukosuhteessa?

    Mulla olis enää 29 päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan täysin samaa mieltä sun kanssa ! Mutta huono päiviä tulee ja menee vaikka olisi kokoajan yhdessäkin. Yleensä sen huonon päivän aiheuttaa ihan joku toinen juttu, mutta kaikki vaan tuntuu rankemmalta kun niitä paskoja juttuja ei voi jakaa sen rakkaan kanssa :) Silloin halauskin vaan siltä toiselta auttaisi tekemään päivästä paremman! Me oltiin kaukosuhteessa ensin 6kk, mutta sittenhän erottiin vuodeksi ja sen jälkeen onneksi vain 7kk ja muutin Tunisiaan. Että ei mulla ihan niin paljon ole ollut kestettävää kun monella muulla. Jeeeee enään 28 päivää <3

      Poista
  3. Tuli mieleen, että mielestäni olet todella fiksu siinä, ettette ole tehneet heti lapsia. Olette kuitenkin nuoria vielä ja asuneet melko vähän aikaa yhdessä. Toki riitely on normaalia, mutta suhteenne varmaan vielä kaikkien kulttuurierojen kanssa hakee paikkaansa. Lapset kuitenkin enemmänkin kärjistävät ristiriitoja ja näkemyseroja kuin vähentävät niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, kyllähän me lapsia haluttaisiin, mutta nyt ei ole vielä hyvä hetki. Mulla on tiettyjä kriteerejä joiden täytyy olla elämässä kohdillaan ennen kuin lapsia haluan saada. Meidän riidat ei niinkään koske kulttuurieroja, ihan samoista jutuisti riitelisin suomalaisen miehen kanssa :) Olen samaa mieltä, että lapsi ei ole koskaan ratkaisu ongelmiin.

      Poista
  4. Toivottavasti moudauh ei petä sinua nyt kun olette erossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tunne ketään moudauhia, että en osaa sanoa mitä se tekee kun on erossa :D

      Poista
  5. Tää oli laura hyvä postaus! Voin huoleti sanoa, että sun blogia lukee aika moni kaukosuhteessa elävä, joten tääkin antoi uutta puhtia mulle ja monelle muulle ;) Toi Mouadhin tunisian matka tekee varmasti ihmeitä, kokemuksesta tiedän, että se antaa arkeen taas uutta energiaa ja väkisinkin huomaa ja havahtuu arvostamaan toista, kuinka rakas hän onkaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiiiitos! Niin mäkin uskon, että tää tekee meille hyvää. Tosin voi olla Mouadhilla taas aika rankkaa palata tänne harmauteen :D

      Poista
  6. Sillon kun sitä oli vielä kaukosuhteessa oisin varmaan nauranu jos joku ois sanonu että tuun joskus "kaipaamaan" sitä ikävää, mut kyllä nyt kun on jo pidempään yhessä asuttu niin välillä tulee hetkiä kun sitä kaipaa pääsevänsä ikävöimään toista :) Niinä hetkinä sitä muistaa taas kuinka tärkee toinen oikeesti on ja saa taas uutta energiaa suhteeseen. :) Eiköhän teilläkin jo viikossa kerkee iskemään sellanen ikävä että on taas hetken ne toisen "viat" ei tunnukaan ollenkaan pahoilta ;)

    Mä olin kyllä niin huono kaukosuhteilussa :D Rypesin vaan ikävässäni kotona enkä jaksanu ees tehä mitään, odottaa vaan että pääsee toisen kanssa taas juttelemaan koneelle. Nykyään on kyllä helpompaa kun on kaiken maailman älypuhelimet ja nettiin pääsee ihan kaikkialla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ollaan kohta kaks päivää oltu erossa ja ei kyl vielä ole ikävä :D Ehkä illalla tulee ennen nukkumaan menoa kun on tottunut, että toinen nukkuu siinä vieressä. Mut onneksi Rocky on ottanut aika hyvin isännän paikan haltuun :D Mut uskon, et perjantaina on jo semmonen fiilis, et ihanaa kun se tulee tänään kotiin <3 Toivottavasti Mouadh saa energiaa ja intoa elämään tänne ja varmasti sekin mua ikävöi ja haluaa pitää kun kukkaa kämmenellä kun tulee takas :D

      Poista
  7. Mun mies pyysi kysymään, että mistä päin Soussea Mouadh on kotoisin? Hän kuulema tuntee kaikki Soussesta (just joo :D tunisialainen värityskynä) , mutta Mouadhia ei tunne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhha, joo Mouadhkin aina sanoo tuntevansa kaikki! Mouadh on alunperin Kairouanista, sieltä muuttivat Hammam Sousseen ja sieltä Erriadhiin ja siellä on asunut suurimman osan elämästään. Me asuttiin ihan Sovivan vieressä Chatt Meriemin ja Kantaouin rajalla ja siellä Mouadh asui kans yksinkin aika kauan ennen kuin mä muutin sinne. Mistä sun mies on?

      Poista
    2. Mun mies on Kroussiasta . On asunut muuallakin soussen alueella perheensä kanssa mut en nyt yhtään muista niitä paikkojen nimiä. Hän asu myös useamman vuoden keskusta-alueella mm kaiser hotellia lähellä.

      Poista
    3. Mekin asuttiin siinä aika lähellä Kaiseria vuonna 2010. Siinä on se huoltoasema liikenneympyrässä ja sen vieressä korkea kerrostalo :) Missä on Kroussia?

      Poista
    4. Kroussia on noin 20km päässä keskustasta oleva todella pieni kylä. Ihan maaseutua :) käymme monesti miehen kanssa kovaa keskustelua miksi haluan lomalla hotelliin. En siis kauheesti viihdy siellä keskellä ei mitään kovin montaa päivää :D miksi muuten Mouadh meni hotelliin eikä perheensä kotiin? :)

      Poista
    5. Ja mä oon tosi huono sanoon mitään tarkkoja koordinaatteja mistään paikasta siellä sousessa ku kuljen aina miehen perässä ku en oo ikinä ollut siellä ilman sitä. Ahla Centeriin, medinaan ja mövenpickkiin osaan mennä :D

      Poista
    6. Ahaa, okei en oo koskaan kuullutkaan Kroussiasta, uusi tieto mulle :D Mouadh meni hotelliin, koska sen pari suomalaista kaveria lähti mukaan lomalle. Ja muutenkin ei se oo asunut perheensä kanssa kohta 10 vuoteen, niin en usko, että jaksais olla siellä 24/7. Mutta on tosi paljon ollut kotonaan tietenkin :) Ahla Center on paras, muuten en yhtään tykkää Soussen keskustasta. Inhoan Medinaa, en mee sinne enään kun Mouadhin isän kanssa, muuten ei saa olla rauhassa.

      Poista
    7. Mä taas rakastan medinaa ku siellä on kaikkea kivaa rojua :) mut en yksin menisi. Sanon miehelle mitä haluun ja hän hoitaa ostamisen.

      Poista
    8. Kyl mäki niistä rojuista tykkään ja yhdestä kaupasta löysin aivan ihania vaatteita, mut se ilmapiiri ja tyrkytys ahistaa!

      Poista
  8. Ihanan näköistä :) Kiva nähdä että jo läpöisiäkin päiviä on itse lähdössä maaliskuun aikana 2vko.Varmasti tekee hyvää nähdä perhettä kaikille. Itse ainakin huomaan kun ikävä vaivaa niin kyllä riitaa tulee helpommin ja joskus taas on ihanaa olla vaan yksin kotona sitäkin kaipaa.Ja kuitenkin tunisialaiset ovat perhekeskeisempiä kun mitä me eurooppaalaiset niin ei ihme jos 1.4v jo alkaa ikävä vaivata kun uskoisin että se vois jo tulla itsellekkin....tai tiedän : )
    Viikko on vaan sielä niin lyhyt aika ja menee niin äkkiä mutta onhan se ensiapua ikävään : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nyt on ihan yllättävän lämmin ollut siellä, ovat kuulemma uineet meressäkin :D Mä sanoin Mouadhille, et nyt kun oot tottunut tähän Suomen säätilaan, niin siellä voi tulla yllättävän kuuma jo +22 asteessa. Ja niin se laittokin viestiä että hikoileekin kun mikäkin :D Kyllä 1.4 v on pitkä aika! Mulla tuli jo 6kk kauhee ikävä vaikka näin mun äidin ja kaks kaveria sen aikana. Kivaa reissua, maaliskussa on jo varmasti lämmin !

      Poista
    2. Mun miestä ärsytti ihan hirveesti tunisian liikenne ku mentiin ekan kerran kahden vuoden päästä sinne ku oli tullut suomeen. Meillä oli vuokra-auto eli ajeltiin paljo ja mies kiros ku hullu :D

      Poista
    3. Mä kans mietin tätä eilen, että onkohan Mouadhillekin käynyt noin. Ennen se halus aina ajaa Tunisiassa, mut eilen kun kysyin, että joko kävitte Tunisissa niin sano, että ehkä huomenna jos hänen ei tarvitse ajaa :D

      Poista
  9. Laura voisitko ehkä joskus tehdä asunto postauksen? Olis tosi kiva nähdä enemmän teidän kotia!
    Seuraaks sun perhe äiti, isä , sukulaiset sun blogia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa mietin sitä just tossa viime viikolla, että oonkohan koskaan esitellyt meidän kotia.. tässä ei kyllä kauheasti oo esiteltävää.. Varsinkin nyt kun meillä alkaa putkiremontti ja etitään kokoajan uutta asuntoa ! Äiti ainakin lukee, muista en tiedä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)