lauantai 25. lokakuuta 2014

Vanha ja uusi elämä

Huonojen uutisten ketju jatkuu. Papallani todettiin syöpä eikä mitään ole enää tehtävissä. Niin se kai vaan menee, että vanhat kuolevat ja uusi elämä syntyy tilalle. Surullista silti.

Olen juuri Pohjanmaalla. Tultiin eilen illalla Vaasaan, tänään oltiin Laihialla mummani synttärikahveilla. Mummani täyttää huomenna 85.vuotta. Dementia on vienyt käsityksen siitä ketä me ollaan, mutta kovan elämän on mummani elänyt. Tullut Inkeristä Suomeen sodan jaloista ja aloittanut elämän köyhyydessä. Pienenä olin usein mummalla viikonloppuja lähes samanikäisen serkkuni kanssa. Meillä oli leikkejä, joissa puettiin mumman hienoja juhlamekkoja ja koruja päälle. Jouluja vietettiin mummalla ja hoidettiin mumman kissoja, joiden nimet olivat Nöpö ja Killi. Hienoja muistoja kannan aina mukanani mummasta ja meidän hetkistämme yhdessä ♥ Erityisen pahalta tuntuu, ettei mummani tule ymmärtämään olevansa isomumma. 

Tänään vielä ajamme Alajärvelle katsomaan pappaani. Tarkoitus oli mennä vasta jouluna, mutta tämän uutisen jälkeen ei voi tietää kauanko aikaa on jäljellä. Haluan kuitenkin pystyä jättämään hyvästit. Niin kuin jätin hyvästit mummulleni tasan kolme vuotta sitten kun hänellä todettiin syöpä. Se oli rankkaa, mutta tärkeä juttu.

Yöksi ajamme Karstulaan ja huomenna Onnibussilla Helsinkiin. Tänä viikonloppuna on tullut istuttua autossa hurjasti. Rocky jäi hoitoon mun kaverille ja eilen automatkalla Vaasaan sanoin Mouadhille, että mulla on huono tunne Rockystä. Pelkään ihan hulluna, että sille sattuu jotain. Meni vähän aikaa niin ystäväni laittoi viestin, että Rocky oli karannut ja tapellut meidän naapurin koiran kanssa. Onneksi ei käynyt mitään vakavaa. Tuntuu vaan maailman hirveimmältä ajatukselta, että Rockylle sattuis jotain. Se on mun suurin pelko tällä hetkellä. Pelkään, että se(kin) viedään multa. Oon ehkä vähän hullu, mutta rakastan Rockyä niin paljon ettei sitä voi sanoin kuvailla. Kotona vaan halin ja pussailen sitä ja mietin sitä jatkuvasti jos en ole kotona. Ja nyt vielä nää hormoonit tuo oman lisänsä hehhee :D

Pointti tässä kirjoittelussa oli kai se, että miten eritavalla yhtäkkiä oon ymmärtänyt tämän elämän. Mulla ei ole kuollut tai sairastunut kukaan läheinen ennen mummuani. Miten paljon sairauksia ja kuolemaa voi yhtäkkiä kohdata. Kuitenkin uusi elämä saa alkunsa ja elämä jatkuu kuoleman jälkeenkin. Oon ymmärtänyt eri tavalla elämän ainut kertaisuuden ja sen, että milloin vain voi sattua jotain pahaa. Silti pitäisi yrittää pitää pelko poissa ja nauttia niistä pienistä hetkistä mitä nyt ja tässä on saanut. Nyt ehkä on vielä se vaihe, että pelkään kokoajan jotain pahaa tapahtuvan. Siksi en uskalla vielä raskaudestakaan nauttia. Yritän pienessä mielessäni saada ajatukset sellaisiksi, että nautin täysillä tästä hetkestä ja lopetan pelkäämisen. Se ei lopulta auta mitään.

Koittakaa tekin nauttia elämänne joka sekunnista tämän syksyisen harmauden keskellä ♥

7 kommenttia:

  1. Ihan vetää sanattomaksi, toivotan vaan voimia teille ihan kauheesti! Voi että on ihana vauvamaha, itsekin kasvattelen mutta eipä vielä näy mitään kun niin vähän viikkoja..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanottamaksihan se vetää. Nyt pappani tosiaan kuoli pari viikkoa sitten ja ensi vkl on hautajaiset. Onnea sinnekin masun kasvatteluun <3 Millois sulla on laskettuaika?

      Poista
  2. Voimia ja jaksamista vaikeassa tilanteessa! Onnea ja iloa teille tuo kuitenkin tuleva vauva, onnea teille siitä. :) Pian alat tuntea pienen liikkeitä sisälläsi ja myöhemmin myös Mouadh voi tuntea ne ulospäin, se on ihanaa aikaa, nauti. :) Minunkin pappani on juuri sairastunut syöpään, jolle ei voi enää tehdä mitään. Hän elää viimeisiä aikojaan... mutta niinhän se on, että kun yksi tulee, niin toinen lähtee... niin ikävää kuin se onkin. Minulla on kolme lasta ja jokaisen lapsen saavuttua maailmaan on joku läheinen (ihminen tai eläin) kuollut. Viimeksi menetin koirani, tätä ennen äitini... ja ikävä ei lopu koskaan. :( Niin ja ihana vauvamaha kuvassasi! Toivon teille kaikkea hyvää odotukseen ja muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää kuulla sieltäkin suru uutisia :( Mun papan taistelu päättyi tuossa marraskuun puolessa välissä ja ensi vkl on hautajaiset. Se on ihan totta, että usein joku kuolee kun uusi elämä on tulossa, se on surullista, mutta näin se elämä toimii. On sullakin ollut todella vaikeita juttuja :( Liikkeitä on nyt tuntunut (nyt tosin hiljaisempi kausi menossa) ja mieskin on jo päässyt tuntemaan. IHANA TUNNE <3

      Poista
  3. Voimia hirveesti sulle laura! Oot ihanan kannustava ihminen vaikeuksista huolimatta. Muistot säilyy aina sydämmissä ja tuo lohtua vaikeina aikoina.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onneksi on paljon ihania muistoja ja niitä ei kukaan voi koskaan viedä <3

      Poista
  4. Paljon voimia sinulle <3 Pakko sanoa että yhdyn täysin tohon kirjoitukseen Rockystä, pelkään koko ajan hullunlailla että mun koiralle sattuu jotain tai että se karkaa tai jotain muuta kamalaa.. En myöskään mielellään jätä sitä kauaksi hoitoon koska muuten mietin koiraa koko ajan :D hullua varmasti joittenkin mielestä, mutta mä olen halunnut koiraa niin kauan kun muistan ja nyt kun vihdoinkin sen hankin pelkään sen menettämistä :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)