keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kakka keskiviikko

Sama meininki jatkuu! Oon tänään mm jäänyt väärällä bussipysäkillä ja saanut erittäin "kivan" viestin. Siitä lisää myöhemmin, kun tää raivo laantuu. Nyt olen matkalla töistä koululle tapaamaan oppariohjaajaani. Sekin on mennyt tässä viime aikoina ihan päin pyllyä, kun on ollut niin paljon kaikkea muuta. Selvästi paskin viikko sitten piiiiiiitkään aikaan. Eilinen puhelu yhden vanhan parhaan ystävän kanssa auttoi pikkuisen... mut vali vali ja muutama kuva teille. Eiks ookki Rocky hassu?!?! Meinasin kuolla nauruun.. :D

21 kommenttia:

  1. Tsemppiä! älä lannistu :)

    VastaaPoista
  2. Apua, kerrokerro mikä sulla on? :c rupee huolestuttaa kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahha ei mitään hätää, kunhan vaan suututtaa tää Suomen yhteiskunnan maahanmuuttajien kohtelu!

      Poista
  3. Arvaa vaan kuinka monta kertaa täällä ollaan kirottu samaa asiaa? Asioilla on onneksi tapana järjestyä. Tsemppiä :)

    VastaaPoista
  4. En halua provosoida mutta....haluan vain vähän avartaa katsomusta...Miten tunisian yhteiskunta kohtelee maahanmuuttajia?
    Avustetaanko sielä niitä jotenkin? Tuntus että loppujenlopuksi maahanmuuttajilla on täälä ihan hyvät olot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin siellä maahanmuuttaja on samalla viivalla (jos ei paremmallakin) muiden työnhakijoiden kanssa. Mitään tukia kun en tässä tarkoittanut.... Niin sitä moni suomalainen luulee, että maahanmuuttajat tulevat vain elämään "meidän verorahoilamme", voin kertoa, että eipä ihan niin mene! Ja veikkasin, että mulla on sekä kokemusta sekä maahanmuuttajana olemisesta Tunisiassa kun mieheni kautta maahanmuuttajana olemisesta Suomessa.

      Poista
    2. Joo-o, helppoa on, tosiaan. Vaan entäpä kun on halu tehdä töitä, ja suurinpiirtein ainoat hommat mitä saa, on siivoajien duunit, huolimatta siitä korkeakoulututkinnosta tai esim. lääkärin ammatista. Mutta ei auta, jos kielitaito ei ole lähes täydellinen, tiedän useammankin tapauksen. Toivoa sopii, että nykyään olisi toisin, nämä esimerkit n. 10 vuoden takaa.

      Toki tänne varmaan tulee niitäkin jotka aattelee että on helppo elämä tarjolla yhteiskunnan elätettävänä, mutta kyllä mä silti väittäisin (ihan mutulla tosin) että suurin osa perheen/puolison perässä muuttaneista kyllä haluaa sopeutua ja elää ns. normaalia elämää, käydä töissä, maksaa verot ja elättää perheen.

      Tsemppiä siis Laura ja Mouadh! Onneksi kevät on kohta täällä - ei ehkä varsinaisesti ratko ongelmia, mutta onpa valoisampaa ja lämpimämpää :)

      -Em

      Poista
  5. No miten tunisiassa valtio tuki sinun maahanmuuttamistasi ja sinne sopeutumista? Ihan kiinnostuksen vuoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tarvinnut tukea mitenkään ja enpä tiedä onko heillä mitään "ohjelmia". Ja ilmeisesti sinulle on kovapala, että Suomen valtio "tukee" maahanmuuttajia? Mieluummin maahanmuuttajia kannattaa tukea aluksi, jotta pääsevät nopeasti työelämään ja maksamaan veroja. Kun taas suomalaisia juoppoja/narkkareita kyllä paappotaan ja maksetaan kymmeniä vuosia heidän elämistään, eikä toivoakaan että koskaan heitä veroja saataisiin maksuun. Jos vaikka siltä kannalta ajattelisit asiaa... Enkä missään vaiheessa sanonut, että Tunisian VALTIO tuki minua tai asumistani siellä, puhuin ainoastaan työpaikan saamisesta!

      Poista
  6. Millätavalla maahanmuuttaja on paremmassa asemassa Tunisiassa kun Suomessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meneppä Tunisiassa kadulle ja lyö miestä ja soita poliisit, niin katso mitä tapahtuu miehelle. Siellä ollaan AINA turistin/maahanmuuttajan/eurooppalaisen puolella! Mutta en oikeasti enään jaksa vastata näihin kommentteihin, koska tässä ei vaan ole mitään järkeä :D mun puolesta sinä voit ajatella mitä haluat, iteppähän tiedän omalla kokemuksellani aika monta asiaa paremmin kuin sinä.

      Poista
  7. Ja sinun työnantaja oli sielä Tunisialainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun työnanatajani oli ruotsalainen, koska en puhu arabiaa. Tiedän kyllä suomalaisia, jotka ovat tai ovat olleet tunisialaisella työnantajalla töissä....

      Poista
  8. Siis olitko maahanmuuttaja vai "turistina" eli haitko pidempiaikaisen oleskeluluvan Tunisiaan? Vai oleskelitko vain tällä turistiviisumilla
    jolla saa plla 3kk maassa sen kummemmin mitään tekemättä ovat kaksi eri asiaa.Rekistöröityä maahanmuuttajaksi tai oleskella turistiviisumilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunisialaisen vaimona sain oleskeluluvan automaattisesti ja minulla oli se myös työni kautta. Plus tunisiassa voi oleskella kauemminkin kun 3 kk turisina... täytyy vain maksaa kuukausittain valtiolle.

      Poista
  9. Ei kannata loukkaantua mutta maahanmuuttaja on silloin kun siirtää kirjansa Tunisiaan ja kaikki tuet suomesta loppuvat
    työttömyys,opinto.yms. silloin kun henkilö elää vain niillä tuloilla mitä Tunisiasta saa.
    Ja käyttää tunisian valtion antamia palveluita.
    Suosittelen kokeilemaan voi vähän avartaa tätä suomikuvaa.
    Ihan vain että on realismia tässä asiassa.
    Eikä edelleenkään ole provo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vain tiedoksesi, että siirsin kirjani Tunisiaan :) Tullessani takaisin Suomeen en kuulut enään edes Kelaan.

      Poista
  10. Ei minua ärsytä yhtään että suomen valtio tukee maahanmuuttajia mutta se ärsyttää että sitä tukea minkä saavat täällä kehdataan vielä arvostella.Ja Tunisia on minulle todella lähellä sydäntä ja tiedän "jotakin" elämästä sielä.Jotkut kommentit vaan kertoo että kommenttisi ei vastaa ihan todellisuutta tai realismia mikä on.Itseasiassa se mikä minua ärsytti oli että nimesit itsesi Tunisiaan maahanmuuttajaksi?
    Maahanmuuttaja ensinnäkin menee sinne ja haluaa intergroitua yhteiskuntaan ja jäädäkseen sinne.
    Ei kannata kertoa kuinka kauan olet Tunisiassa oleskellut se selviää blogista.
    Tiedän suomalaisia/ruotsalaisia jotka asuvat 6kk vuodesta sielä jatkuvasti eikä kukaan niistä kutsu itseään maahanmuuttajaksi?

    VastaaPoista
  11. Maahanmuuttaja tarkoittaa henkilöä, joka muuttaa maahan ulkomailta, riippumatta siitä onko henkilö tullut jäädäkseen vai esim. puoleksi vuodeksi. Eli millä tavoin Lauraa ei mielestäsi voinut kutsua maahanmuuttajaksi Tunisiassa olon aikana? Millä termillä tällaista henkilöä mielestäsi kutsutaan? Oleskelijaksi? Ulkomailla hengailijaksi? ... Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn, kun tuntui olevan niin vakavaa.

    Ja kyllä todellakin, Kela myös vaatii että vastaavan ajan ulkomailla asuessa kelakortti on ns. palautettava, eli tuet ovat suomesta katki. Tiedän, koska olen myös asunut ulkomailla.

    Mielestäni ei ole kovin relevanttia edes verrata suomea ja Tunisiaa siinä miten he maahanmuuttajiaan kohtelevat. Suomi on sivistysvaltio ja lähes ykkösenä listalla sosiaalihuollon yms. suhteen maailmassa. Silloinhan sitä myös oletetaan että esim. maahanmuuttoon liittyvät asiat olisivat samaa hyvää tasoa, mutta valitettavasti näin ei ole. On siis mielestäni oikeutettua ollakin suuttunut, jos tällaiset asiat eivät suomessa toimi. Käsittämätöntä onkin, että tällaisessa hyvätasoisen koulutuksen maassa vielä niinkin yksinkertainen asia, kuin maahanmuuttajien kohtelu, on aivan surkealla levelillä verrattuna esim. länsinaapuriimme.

    -J

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)