lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ymmärräthän sen että näit jo melkein koko kuvan ja tulet ehkä pettymään, Varmistin vain kun vieläkin me tässä seisotaan

Eilen oli toukokuun viimeinen päivä. Ollaan oltu nyt Suomessa aikalailla tasan 7 kuukautta. Kohta pitäisi alkaa miettiä Mouadhin oleskeluluvan uusimista. Seuraava oleskelulupa on ilmeisesti sitten neljäksi vuodeksi voimassa. Luultavasti tämäkin tuleva lupa tullaan saamaan ilman mitään ongelmia, mutta aina sitä jännittää, että saako luvan vai ei. Vaikka ikävöinkin Tunisiaan ja olen "kateellinen" monelle siellä asuvalle tällä hetkellä, niin kyllä me vaan ollaan niin onnekkaita kun saadaan olla Suomessa yhdessä. Eilen oltiin istuskelemassa puistossa kaveriporukalla ja kahdentoista maissa tultiin kotiin ja mentiin vielä Rockyn kanssa ulos. Mun sydän meinas pakahtua yhtäkkiä onnesta. Ihana kesäilta, Mouadh, Rocky juoksemassa yhdessä tyhjällä kadulla. Ympärillä vain hiljaisuus ja kukkien tuoksu. Jotenkin aika vain pysähtyi. Suomi on ihana maa ja niin kaunis luonto. Lupaan nauttia tästä kesästä täysillä!!


Mun piti kirjoittaa siitä, miten ristiriitaisia viestejä tunisialaiset miehet antavat. Puhun nyt sitten vain niistä tunisialaisista miehistä keitä minä tunnen ja olen vierestä seurannut. Monet miehet/pojat Tunisiassa haluavat/toivovat löytävänsä eurooppalaisen naisen itselleen. Osa varmasti sen takia, että pääsisivät pois Tunisiasta ja "vapaaseen rikkaaseen" Eurooppaan ja osa ihan rakkauden tähden. Mä oon niin monta kertaa kuullut, että "tunisialaisilta naisilta ei voi saada oikeata rakkautta, he haluavat vain miehen, jotta heidän ei tarvitse käydä töissä ja mies voi ostaa heille kaiken mitä he ikinä vain haluavat".


Oon siinä mielessä ihan samaa mieltä, että moni nainen ei halua siellä edes luoda uraa, koska kokevat sen heidän oikeudekseen jäädä kotiin ja mies tuo kaiken raha heille. He haluavat olla prinsessoja ja mitä enemmän heillä on koruja ja hienoja vaatteita niin sitä parempi mies heillä on ja sitä enemmän he miestä "rakastavat". En sano, että kaikki semmoisia ovat, mutta aika moni mun tuntema on.


Eli onko niin, että tunisialainen mies haluaa eurooppalaisen naisen koska silloin pääsee helpommalla? Ei tarvitse olla rikas tullakseen rakastetuksi? Osittain varmasti joo. En mä ainakaan ole koskaan miettinyt, että haluan rakastua vain semmoiseen mieheen jolla on BMW ja vuositulot 100 000e. Tottakai raha tuo turvaa ja helpottaa asioita, mutta en mä voisi koskaan elää vain miehen rahoilla. En todellakaan haluaisi, että Mouadh ostaisi mulle joka viikkoa lahjoja. Joskus se tuo mulle kukkia ja muutaman kerran on ostanut muuten vain jonkun lahjan. Lahjat on ihania kun niitä saa joskus, mutta en mä ainakaan niitä tarvii, jotta tuntisin itseni rakastetuksi.


Moni (mun tuntema) tunisialainen mies ei halua tunisialaista naista, koska ei pidä heitä viehättävinä tai pitävät heitä pidättyväisinä ja vanhanaikaisina. Musta on todella hauskaa, että sitten kun tunisialaisella miehellä on eurooppalainen nainen, niin he kuitenkin haluavat meistä enemmän tunisialaisen naisen kaltaisia. Esim. ei haluta että nainen käyttää lyhyitä shortseja tai paljastavia paitoja tai käyttää alkoholia. Moni saattaa tavata naisen "pienissä vaatteissa" ja ristiriipus kaulassa. Rakastuu häneen sellaisena kuin tämä on... Tunisiassa on aika yleinen ajatus se, että jokainen eurooppalainen nainen joka käyttää minivaatteita on halpa ja "helppo nakki". Mun mielestä on todella ristiriitaista, että ensin haluamalla halutaan eurooppalainen nainen ja sitten kuitenkin halutaan hänestä tietyissa asioissa kuin tunisialainen nainen?!?(En nyt puhu meistä tässä, että kenenkään ei tarvitse ajatella, että Mouadh valitsee mun vaatteet ja ei anna tehdä mitä haluan) Hyvä esimerkki yhdestä Mouadhin kaverista, joka meni britin kanssa naimisiin ja nainen omasta halustaan kääntyi muslimiksi ja alkoi elää kuin muslimi ja peittää hiuksensa. Mies ei pitänyt tästä ja heille tuli kovia riitoja asiasta, koska mies ei halua elää niin tiukkojen sääntöjen mukaisesti kuin nainen häntä alkoi vaatia elämään... Vaikka kyseinen mies alunperin toivoi naisen elävän kuin muslimi ja kun hänestä tuli muslimi, niin eipä ollut mies tyytyväinen.. :D Tätä tekstiä ei nyt välttämättä tajunnut kukaan muu kuin tunisialaisen/ulkomaalaisen miehen kanssa oleva nainen...

27 kommenttia:

 1. Oi onpa söpö kuva teistä toi viiminen :)

  Ymmärsin mitä tarkoitit. Aika hassua kyllä että ensin halutaan mutta sitten ei halutakkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo, on se vaan niin outo juttu... mut ehkä me naisina ymmärretään, koska mekin aina välillä halutaan jotain ja sitten mieli saattaakin muuttua yhtäkkiä ilman sen kummempia perusteluita :D

   Poista
 2. En oikein osaa sanoa tarkalleen, että miksi, mutta mulle tuli tosi hyvä olla ja hymy huuleen lukiessani tätä tekstiä ja kuullessani miten hyvin teillä menee ja että oot onnellinen. Kyllä se kesä on vaan niin ihmeellisen ihana juttu kun saa kaiken tuntumaan paremmalta. Saisinpa Alinkin tänne siitä nauttimaan! Mä ikävöin myös Tunisiaan ihan kauheesti :( Mutta täytyy vaan yrittää ajatella, että eiks tää olekkin kuitenkin se paras ratkaisu, että ensin saan nauttia Suomen kesästä ja sitten vielä kesästä Tunisiassa vähän syksymmällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tosi vaikeeta ja kaikki tuntuu vastustavan. Mut jos välillä ei olis niitä paskoja päiviä, niin ei hyvä ja onnikaan tuntuisi niin ihanalta kun sen arkisessa hetkessä oivaltaa, et kaikki onkin tosi hyvin ja mulla on tässä kaikki mitä tarvitsen <3 Koita nauttia nyt yksinolosta ja sun perheestä. Sitten kun Ali on täällä ja teillä yhteinen arki, niin välillä niitä yksinäisiä hetkiä kaipaa todella paljon. Tai ainakin mä oon semmonen ihminen, että kaipaan välillä yksin heräämistä ja yksin oleilua.. Ikävä on kamala asia, mutta samalla niin ihanaa tietää, että vaikka välissä on tuhansia kilometrejä, niin siellä jossain on joku joka ajattelee sua tällä sekunnilla aivan yhtä ikävissään :) Tsemppiä sulle, tiedän kuinka raastavaa ikävä ja odottaminen on <3

   Poista
 3. hyvä postaus ! Ja tärkeä aihe. Ja ainakin itse ymmärsin sun pointtisi.

  Näytät Laura muuten upeelta. Hoikkakin olet !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänään oli jotenkin vaikea saada ajatuksia selkeästi kirjoitettua.. kiitos <3

   Poista
 4. Varmasti ihan perää kirjoituksessasi koska tunnet sellaisia ihmisiä ja elät elämää yhden tunisialaisen kanssa. Mutta on myös toinen puoli :) En tunne kuvailemasi kaltaisia ihmisiä ollenkaan. Yhden lisäyksen postaukseen antaisin myös uskonnosta mikä määrittää täällä paljon. Uskonnon mukaan miehen tulee elättää vaimonsa ja perheensä. Itse olen huomannut, että Tunisiasta länsimaihin naimisiin lähtee yleensä ne joilla ei ole rahaa perustaa elämää kotimaahansa ylipäätänsäkään olipa sitten vaativa tai vaatimaton nainen kaiken takana :D. Ne joilla on töitä yleensä jäävät Tunisiaan. Kyllä on tosi paljon sellaisiakin naisia joille sillä rahalla ja koruilla ei ole mitään merkitystä vaan ensimmäinen vaatimus sulhaselle on uskonnollisuus. Se on tällä hetkellä aika suurikin "trendi" myös nuorten keskuudessa. Sinunkin mielipiteet asiasta saattaa muuttua iän ja ajan mukaan sekä sitten kun saatte lapsia.

  VastaaPoista
 5. Moikka..Laittakaa se jatkolupa ajoissa. Meinaan voi olla jopa 4-5kk jonot :/ Meillä meni 5 viikkoa vaikka 5 kk jonoilla uhkasivat. Mutta tiedän erään jolla meni 4,5kk vaikka mitään ongelmia ollut. Kaikkea hyvää.. :D
  T. Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua!! Okei, kiitos ku kerroit... ajattelin, et on ihan piece of cake... Täytyypäs heti ottaa asiaksi!

   Poista
  2. Ei se täällä Suomessa vaikuta mihinkään, vaikka jatkoluvan saaminen kestäis vuoden :) Kuhan tekee hakemuksen ennen ekan luvan viimestä voimassaolopäivää. Mies sai jatkoluvan neljäksi vuodeksi.

   Poista
  3. Mä luulin, et jos ei ole voimassa olevaa lupaa niin tuet katkee yms.. ? Kiitos tiedosta :)

   Poista
  4. ei katkea tuet :)

   Poista
 6. Tajusin täysin, mitä tarkotit;) Oon naimisissa Soussesta kotoisin olevan kanssa. Pian kolme vuotta ollaan asuttu Suomessa ja ensimmäinen lapsikin on jo reilun vuoden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Jeee, meitä tunisianlaisen vaimoja ei oo olemassa liikaa :) Tosi kiva kun oot löytänyt mun blogin. Ala kommentoimaan ahkerasti ;)

   Poista
 7. Juu ihan sattumalta löysin blogin ku googletin tunisian suurlähetystön sivuja :) Ootteko menossa Tunisiassa käymään? Meillä meni kaks vuotta siitä kun mies tuli Suomeen, että päästiin ekan kerran käymään. Aina tuli jotain esteitä ja rahatkin tiukilla. Vihdoin ja viimein sitte päästiin ja mukana oli sitte meijän vauva, joka oli silloin noin 5 kuukautinen. Mulle oli hirveen tärkeä, että päästään sinne ku lapsi on pieni. Nyt odotellaan tietoa, saako miehen pikkusisko viisumin ja pääseekö hän meille lomaileen noin kuukaudeksi :) me ei ainakaan nyt kesällä sinne olla menossa. Ehkä syksyllä sitte ku detur taas kulkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltais tottakai nyt kesällä haluttu mennä, mutta alotin uudessa työssä keväällä, niin mulla ei oikeen oo lomaa. Toivottavasti päästäis syksyllä käymään kun Detur alkaa lentää suoraan. Kerro sitte saiko hän viisumin, koska mekin ollaan mietitty, et haluttais tännekin sieltä päin vieraita :)

   Poista
  2. Jotain häikkää siinä hakemuksessa nyt vissiin oli. Soitin miehen pikkusiskolle, niin oli jotenkin niin surkeena, et en saanut tolkkua, mitä oli vastattu. Kyllä huomenna lähtee puhelu suurlähetystöön, vaikka eihän ne mulle mitään tietoja anna, mutta kuitenkin soitan. On se kummaliista, että ei saa tulla perhettään tapaamaan, vaikka kaikki taustat on varmasti kunnossa ja "valuuttaa" löytyy. Mies ois niin kovin halunnu sen Ramadanin aikaan tänne ja auttelemaan vähän meitä lapsen hoidossa. Tämä tyttö on yliopisto-opiskelija, raha-asiat on varmasti ok siihen nähden, mitä ne viisumissa vaatii jne.

   Poista
  3. Joo se on aika vaikeeta saada nuori nainen vierailemaan, vaikka olis rahaakin. Ne pelkää aina, että nuorella ei ole mitään syytä palata Tunisiaan ja voi vaikka lähtee livohkaan. Semmosia tilanteita on niin paljon ollut ja siks kunnolliset ihmiset joutuvat nyt kärsimään. Vanhempien ihmisten ja semmosten kellä on perhe jo, on helpompi saada viisumi. Valitettavaa mut totta ... :(

   Poista
  4. Nuoren miehen viisumin epäämisen kyllä käsitän, mutta naisen en. Ei taida kauheesti olla pelkoa että tänne jäis :) mun mies kyllä sai viisumin tänne mun luo sillon ku ei oltu vielä naimisissakaan.

   Poista
  5. Nykyään ne on tosi tiukkoja viisumeista! Harmittava juttun :( Olisko miehelläsi sukulaisia Ranskassa? Tai muualla Euroopassa? Jos sinne saisi viisumin ja sitä kautta sitten Suomeen käymään?

   Poista
  6. Miksi ei olisi pelkoa siitä, että nuori nainen jäisi tänne? Anonyymi siis myöntää, että Tunisiassa naiset ovat eri asemassa kuin miehet? Hassua, että jos suomalainen nainen olisi yhtä sorrettu, niin kaikki naiset täällä pitäisivät siitä mekkalaa, mutta kun tunisialaiset naiset ovat sorrettuja ja väheksyttyjä, niin se on vaan hassua (viitaten teksiin ja kommenttiin).

   Poista
  7. Kyllä. Tunisiassa nainen on eri asemassa kuin mies. Tosin Tunisiassa on naisen asema erittäin paljon parempi verrattuna moneen arabimaahan. Tähän asiaan naisen asema tunisiassa ei kuitenkaan liity. En itse ole kovinkaan monen arabinaisen jäävän laittomasti maahan mm hankkimaan elantoa perheelleen. Nuoret miehet taas useinkin matkustavat Euroopan maihin paremman tulevaisuuden toivossa. Arabinaisen näin ei tarvitse tehdä. Lukemalla tämän Lauran postauksen huolella asia avautunee vähän paremmin ;)

   Poista
 8. Puoli sukua, isä mm asuu ranskassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, sieltä kautta sitte vaan Suomeen!

   Poista
 9. Hei!Mitä teille kuuluu nykyään..joko miehesi on suomessa..Itselläni on myös Tunisialainen mies olemme naimisissa jo 3 v mutta eri maissa tällä hetkellä..hänet käännytettiin yli 2v sitten ei saanut ole-lupaa...eikä hän saanut nyt viisumia pitäisi ole-lupahakemus tehdä suoraan sieltä...olen asunut pari kertaa mieheni luona tunisiassa..mutta emme ole nähneet pitkään aikaan muuta kuin internetissä...vaikeaa etäsuhde kyllä on ja tulevaisuus mietityttää...mutta kaikkea hyvää teille..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mieheni on ollut Suomessa jo marraskuusta 2012 eli kohta kaksi vuotta. Me ei edes haettu viisuamia vaan suoraan olea Tunisiasta, koska niin se kuuluisi tehdä. Eikä siinä mennyt kauaa kun hän sen sai :) Miksi hänet on käännytetty jos saan kysyä? Miksi et muuta Tunisiaan? Silloin saa helpommin olenkin, kun on osunut yhdessä todistetusti. Toivottavasti asianne järjestyvät, kaukosuhde sucks!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)