perjantai 1. helmikuuta 2013

MOIIII KAIKILLE!

25 kommenttia:

  1. Mun blogissa on sulle tunnustus!

    T.Rosita, www.rantapallo.fi/angata

    VastaaPoista
  2. No heippa, olen lukenut koko blogisi, mutta kommentoin nyt ekaa kertaa, koska haluan antaa jotaikin ideoita, kun kerta niitä pyysit. Haluan, että ehdottomasti jatkat tätä blogin pitämistä, tämä on tosi kiva ja mielenkiintoinen :)

    Eli ideoita:
    - videokooste tavallisesta päivästäsi ja Mouadhin päivästä. Kamera M:lle päiväksi mukaan ja pyytää häntä ottamaan kuvia päivästään
    - miltä Mouadhista on tuntunut nyt sitten olla Suomessa? Onko jotain tosi ikäviä kokemuksia tai vastaavasti tosi hyviä asioita? Onko kavereita löytynyt?
    - millaista koulua Mouadhi nyt käy?
    - esittelyä uudesta asunnosta ja sen remppaamisesta
    - muuta parisuhdeasiaa: esim. onko parisuhteeseenne jo astunut arki? Miltä suhde tuntuu nyt alkuhuumaan verrattuna? Miltä teistä tuntuu, kun ei voi puhua kumppanin kanssa omaa äidinkieltään, joka kuitenkin on se ihmisen tunnekieli? Tuleeko joskus olo, ettei pysty ilmaisemaan jotakin asiaa tai tunnetta toiselle kielimuurin takia?
    - onko sinua ikinä häirinnyt erilaiset koulutustasonne miehen kanssa? Onko ikinä tuntunut, että toisen pitäisi olla sivistyneempi? (Tätä viimeistä kysymystä en tarkoita mitenkaan pahalla, vaan ihan siksi kysyn, että itseäni kyseinen "sivistysseikka" vaivaa tällä hetkellä omassa elämässäni.)

    Siinäpä niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ideioista! Tulet varmasti näkemään nämä kaikki :) Olisiko videot kivempia vai teksteinä?

      Poista
    2. Vau, kiitos! Hmm, videot :)

      Poista
  3. Hei!

    Olisi kiva jos voisit kertoa joskus teidän arkielämän "haasteista" ja "vaikeuksista" jotka mahdollisesti johtuvat kulttuurieroista tai siitä että ette voi puhua yhdessä samalla äidinkielellä vaan kaikki keskustelut hoidetaan englannin kielellä tai esimerkiksi olisi kiva jos sinulla olisi jotain hyviä neuvoja niille ihmisille jotka ovat matkalla samaan tilanteeseen kun te, kuinka selviytyä ja uskoa siihen että pitkän ja kivisen tien päässä voi kuitenkin löytyä se kultainen keskitie. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli toinenkin toive jo aikeisemmin, joten tämän varmasti tulen toteuttamaan :) Olisko video kivempi tai tekstinä? Musta on tullu nii laiska kirjottaa, et oon alkanu suosimaan videoita..

      Poista
  4. Moi!
    Ite suomessa käydessäni näin juuri sen jakson matkaoppaista, missä ne oppaat menee Tunisiaan ja valittaa ku siel on kylmä. Mutta millon siis suomesta sinne sitten tehdään matkoja? Ja etkös sä kuitenkin ollut sielä kesän suomalaisilla matkaoppaana? Tossa vaan videolla puhelit, että suomesta ei sinne kesällä tehä matkoja...?
    Mä olen toiveikas, et näen kesällä uusinnoissa ne jaksot, jossa teitä kuvataan =)

    Ja mitä noihin postausideoihin tulee, niin mä olisin kans utelias kuulemaan, mitä mieltä Mouadh on suomesta, mikä hyvää, mikä huonoa, mikä suurin kulttuurishokki, jne.

    -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin tehdä oman postauksen tästä Tunisia aiheesta! http://www.ruutu.fi/ohjelmat/matkaoppaat/kausi-4-jakso-8 tästä pääset katsomaan meidän jakson! Pitäisi näkyä myöskin ulkomailla. Maanantaina tulee vielä toinen jakso meistä.. Kiitos postausideoista!

      Poista
    2. Kiitti linkistä, itsepäisesti vaan ajattelin että ei se täälä näy kun ei ole noi ruutu-jutut aiemminkaan näkyny, mutta näkyihän se! Ja oi voi, kyllä tuli itku tääläkin! Aivan ihanasti oli kyllä tehtykin ja ootte ihania ja toisillenne niin sopiva pari! <3

      -J

      Poista
    3. Joo mäki yritin Tunisiassa kattoa vaikka mitä ohjelmia, mut vain harvat näkyvät ja Matkaoppaat ovat yksi niistä! Kiitos :) Katsoitko myös maanantain jakson?

      Poista
    4. Katoin eilen myös sen toisen jakson! Ne teidän osuudet oli kyllä ehdottomasti parhaat palat! En tajunnut, että Tunisiassa on tollanen laki, ettei julkisilla paikoilla saa osottaa hellyyttä. Mahtaa olla piinaava hetki, kun ei lentokentällä voi edes halata! =( Mut nyt onneksi saatte halia ihan missä vain! :D

      -J

      Poista
    5. Kiitos paljon :) Eikä kaikkia juttuja edes näytetty mitä meistä kuvattiin :( Noooo, ei se periaatteessa kai ole virallinen lakilaki, mutta kirjoittamaton sellainen. Mutta kyllä siitä voi todellisiin ongelmiin poliisin kanssa joutua. Ja kyllä me yleensä kentällä halattiin ja pussattiin (pikaisesti), mutta se ukkeli sattu vaan just olemaan siinä. Ja Mouadh on kyllä tosi ujo näissä jutuissa ja kasvatettu hyvin näihin juttuihin.. Esim. niitten vanhempien edessä hyvä ku edes istutaan vierekkäin :D

      Poista
  5. tulipas itku matkaoppaita kahtoessa.... <3 onnea teille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooiii, niin mullakin! Toivottavasti oli onnenitku <3

      Poista
  6. Matkaoppaissa parasta oli juuri teidän tarinanne! Se oli yhtäaikaa hauska, surullinen ja ihana. Ihanaa että olette nyt yhdessä täällä, kaikkea hyvää elämäänne! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mua harmittaa, että siinä ei näytetty sitä miksi he alunperin tulivat meitä kuvaamaan. Mutta pääasia, että meitä ei esitetty ihan idiootteina :D Toivottavasti jatkat blogin lukemista ja kaikkea hyvää sinunkin elämääsi <3

      Poista
  7. Onnea ja jaksamista arjen haasteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tässä tarvitaankin, jotta jaksaa taapertaa täällä lumisateessa.. Ihanaa viikkoa sinullekin <3

      Poista
  8. Aivan ihana blogi, olen nyt 2 päivän aikana(okei myös työajalla ;) ) lukenut kaikki kirjoituksesi.
    Olen itsekin "tuonut" mieheni tunisiasta suomeen ja nämä alkukangertelut(kela,työkkäri yms..) kuulostivat niiiiiiiiiin tutuilta. Siinä parisuhdekin kärsi kun kummankin hermoja kiristi ja kehenkäs muuhun niitä olisi purkanut kun omaan kultaan :( Silloin sitä odotti ja toivoi että tämä kaikki olisi ohi ja alkaisi se normi arki...
    Nyt on "normi" arkea eletty jo muutama vuosi ja edelleen se sama ajatus tulee päähän, voi kumpa pääsisi jo näistä ongelmista. Mutta ne nyt taitavat vaan kuulua jokaisen elämään, siis ylä- ja alamäet.
    Kysyit jossakin kirjoituksesta harrastuksista, niin mieheni on HULLU jalkapallo fani(kuten 99% tunisialaisista) joten hänen vapaa-aikansa kului ja KULUU jalkapalloa katsellessa(välillä oikein ärsyttää kuinka 110% hän eläytyy peliin, eli jos oma tiimi voittaa niin ollaan onnenkukkuliolla mutta jos ne häviää, kiukutellaan kun uhmaikäiset)ja kesällä sitä pelattaessa. Hän tutustuikin suomenkielen kurssilla miehiin ketkä pelasivat 2 kertaa viikossa ja pääsi sitten heidän mukaansa pelaamaan. Myöskin salilla käy ahkeraan.

    Olisi kiva kirjoitella kanssasi enemmän, olemme pari vuotta vanhempia kun te ja asumme n.1h matkan päässä helsingistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa että löysit blogini! Tää on hermoja ja suhdetta raastavaa ja tässä se rakkaus kai sitten mitataan heti alkukättelyssä. Kun on tästä selvitty niin eipä voi kukaan tulla sanomaan, että ei oltaisi rakkaudesta yhdessä. Kyllä tästä olis jo rakkaudeton lähtenyt kävelemään aika päiviä sitten... Mouadh kuuluu siihen 1% tunisialaisista, joka vihaa jalkapalloa :D Niin ku mäkin. En kyl varmaan olis sen kanssa jos se olis hullu futisfani! Salille olis meidänkin tarkoitus mennä ja tanssitunneille, koska molemmat rakastetaan tanssimista. Ne on vaan aika kalliita... Olis tosi ihana jutella enemmänkin! Ootko facebookissa Tunisian ystävät sivustolla?

      Poista
  9. En ole sellasesta sivustosta kuullutkaan, enkä sellaista nyt löytänytkään, kun yritin fb:stä etsiä??
    Voi kuinka ihanaa olisikin, jos oma ukko ei jalkapallosta välittäisi... suurimmaksi osaksi on ihan ok, että sitä katsoo mutta sitten kun se menee siihen, että vaikuttaa jo mielialaan ja siihen, että "nyt äkkiä kotiin, sieltä alkaa peli", niin sillon kyllä kiroaa mielessään herran alimpaan helvettiin...

    Musta tuntuu että ehkä noi alku vaikeudet on oikeesti vahvistanut sitä rakkautta, tuntee että yhdessä olon eteen on oikeasti tehty töitä ja sitä arvostaakin eritavalla, kun että olisi ihan normi suomi-suomi pariskunta... Tosin meillä on niitä vaikeuksia tullut vastaan niin paljon, että mies on oikeasti 2-3 kertaan ollut pakkaamassa laukkujaan ja lähtemässä takaisin tunisiaan... mutta onneksi niistä on päässyt yli ja tossahan toi vieläkin kököttää( vaikka välillä lähettäisinkin hänet ILOMIELIN takaisin äitylinsä helmoihin) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ilmeisesti suljettu sivusto ja sinne kutsutaan ihmiset.. Täytyy vähän kysellä :) Kyllä meilläkin parissa aiva uskomattomiin sfääreihin menneessä riidassa on toinen ollut pakkaamassa laukkuja ja lähdössä. Mouadh on aina se joka ei ole pitkävihainen ja leppyy ensin ja tulee halaamaan... Hihiii niin mäki voisin ton Tunisiaan laittaa nii saisin vähän lomaa :D Tosin en ehkä nyt kun siellä on tilanne mikä on :(

      Poista
  10. Hei! Onko tuo matkaoppaiden jakso enää mistään nähtävillä? :/ harmittaa kun missasin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin itsekin, että se on vielä Ruutu.fissä, mutta eipäs olekaan :( Eiköhän se taas joskus tule uusintana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)