torstai 7. helmikuuta 2013

Mouadh is talking!

Teiltä on tullut hurjan paljon toiveita ja oon niistä niiiiin kiitollinen. Tässä yksi toive eli Mouadh kertoo elämästään ja ajatuksistaan. Ei sitten kannata ottaa niin tosissaan ja onhan siellä muutama viesti Vauva lehden keskustelupalstalaisillekin :) Onneksi suurinosa teistä lukijoista on fiksuja ihmisiä <3 p="">

37 kommenttia:

  1. Loistava video!! :) hymyilin koko videon ajan, tästä tuli hyvälle tuulelle! Lisää näitä :) ihana pari ootte!!
    -M:)

    VastaaPoista
  2. Kiva video! Kuulostaapa tutulle. Minun puolisoni on myös ulkomailta ja nuo sanotut asiat oli kuin suoraan hänen suustaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, nii mustaki tuntuu, et oon kuullut noi sanat joskus ennenkin ... valitettavasti.

      Poista
  3. Loppuiko video jotenkin kesken, vai onko tää yhteys vaan jumissa...?

    Anyway Mouadh, I agree! That's all i can say =)

    -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videon pitäis loppua siihen kun Rocky says bye bye ja Mouadh näyttää siltä et Rocky pieras sen naamaan ... :D Toivottavasti näit siihen asti hahah !

      Poista
    2. Huh, minä tekniikan ihmelapsi. Tähän jo kirjottelin pitkät rimpsut ja sitten sain sen jotenkin katoamaan. Niin tosiaan, myöhemmin kokeilin katella uudestaan, niin näin sit koko videon. Aiemmin se vaan katkes tohon 5min. kohdalle.

      Sitä vaan olin sanomassa, että kyllä mä oon huomannu, et ne on noi vanhemmat ihmiset usein, jotka on tosi töykeitä. Ja tosi rasisteja! Toki toi rasistisuuskin on sinänsä ymmärrettävää heidän kohdallaan, että maailma ja suomi on todella paljon muuttunut sitten aikojen, kun he on olleet nuoria. Mutta usein nykyään törmää ilokseen hyväkäytöksisiin nuoriin. Mulle tarjoutu yks päivä joku parikymppinen jamppa auttamaan rappusissa rattaitten kanssa! Ja se jos joku oli yllättävää! Mutta siis kyllä vielä toivoa on! =)

      Ja kuten joku aiemmin totesi, lämmöllä ja auringolla on suuri vaikutus ihmisten käyttäytymiseen! Vaikka silti, kyllä suomalaisten pitäis päästä siitä juroudestaan eroon ja ruveta puhumaan ihmisille! Ei se ole niin vaarallista avata suutaan =)

      -J

      Poista
  4. Ihan pakko kommentoida.. kuten moni muukin, minäkin tulin kurkkimaan teidän elämää Matkaoppaiden jälkimainingeissa :) On ehkä vähän outoa "tirkistellä" aivan tuntemattomien elämää, mutta KIITOS kun olette jakaneet niin monenlaisia asioita, tässä on ihan jopa oppinut uutta. Luin muuten taannoin lehdestä yleisönosaston kirjoituksesta, miten vaikeita lauseita suomen kielestä opetetaan ulkomaalaisille kursseilla. Ei mene järkeen, miksi pitää osata just oikeat kielioppirakenteet, kun ei puolet syntyperäisistäkään osaa, tai jos osaa niin ei käytä kuitenkaan. Eikö tärkeintä ole tulla ymmärretyksi puolin ja toisin..
    Josta pääsen siihen että WAU, vain 3kk Suomessa ja Mouadh puhuu jo suomea! Kannattaa rohkeasti käyttää aina kun tilaisuus, ei haittaa jos ei ihan osu aina oikeaan :)

    Mitä tulee tuohon haamu-tunnelmaan, niin toivon että kun kesä tulee, ihmiset olisivat taas vähän iloisempia ja avoimempia (mutta ehkä se on toiveajattelua ;) ). Ja voin kertoa, että myös aivan syntyperäistä suomalaista katsotaan pk-seudulla kieroon, jos alkaa jutella tuntemattomille ihan niitä näitä. Harmi, koska sehän on oikeesti tosi hauskaa! Ja kyllä oikeasti kohteliaille ihmisille on aina tilaa, että älä anna epäluuloisten mummujen häiritä, jatka samaan malliin :)

    Kaikkea hyvää teille, toivottavasti byrokratian kiemurat alkaisi pikkuhiljaa olla selätetty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kylläpä tänne sivuille on paljon ihmisiä tullut ohjelman myötä. Ja se on ihan kiva juttu! Kerron aika avoimesti asioista, koska tää tuntuu mun päiväkirjalta useimmiten.. Ja tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat samassa tilanteessa ja käyvät läpi samoja juttuja.

      Mouadhilla on ihan uskomattoman hyvä kielipää.. Sen opettajatki on ihan ihmeissään! Mut hyvä, että EDES SE asia sujuu hyvin tällä hetkellä. Mäkin uskon, et kesä vaikuttaa ja tottakai täällä Helsingissä ihmiset ovat kylmempiä ja vaikeampia lähestyä. Oon koittanut sitä selittää, mut ei kai se oikeen usko :D Kiitos ja kaikkea hyvää sinullekin :)

      Poista
  5. Voi apua, kun katoin tuon teidän Matkaopas-jakson, missä Mouadh kosi sinuu, niin meinasin käydä itkemään. En edes muuten katso koko sarjaa, mut nyt oli pakko käydä kattomassa nuo teidän jaksot. Ootte kyllä niin ihana pari! Asiaan hieman liittymättömästi on myös pakko mainita, että hitto, kun puhutte sujuvaa englantia:D Oon vähän kateellinen, kun ite aina jäädyn tilanteissa, joissa joudun puhumaan englantia varsinkin ihan yllättäen. Osaan toki englantia, ymmärrän sitä tosi hyvin ja näin, mut jännitän vaan sen puhumista:)

    Tykkään tosi paljon seurata siun blogia, se on tosi mielenkiintoinen ja miusta on mukava, kun kerrot myös niitä ikäviä asioista, etkä pelkästään hyviä:) Vaikutatte molemmat mukavilta ihmisiltä, joihin olis kiva tutustua.

    Hyvää jatkoa teille molemmille!

    Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooiii sua, se oli onnellinen hetki se ! Mäkin jännitin ennen ihan sikana, mut tässä sitä vaan oppii puhumalla ja monesti telkkariakin tulee vaan kuunneltua, eikä luettua tekstejä ollenkaan. Niin se vaan on, et yrittämällä ja erehtymällä oppii! Kyl mäki väsyneenä puhun ihan mitä sattuu :D Kiitos, toivottavasti jatkat blogin lukemista <3

      Poista
    2. Jatkan toki, tykkään lukea teidän kuulumisia:)

      Poista
  6. Kirjoitin jo yhden kommentin tähän, mutta nyt katsottuani tuon videon miun on pakko kirjoittaa vielä lisää. Tai no pakko ja pakko, mut you know.

    Tunnistan itteni noista epäluuloisista/ennakkoluuloisista suomalaisista. Luulin olevani melko ennakkoluuloton, tai ainakin yritin olla. Huomasin kuitenkin yksi päivä, että en olekaan niin ennakkoluuloton kuin luulin olevani. Olin käymässä postissa ja istuin jossain nurkassa odottamassa omaa vuoroani. Viereeni tuli joku minulle täysin tuntematon tummaihoinen nuori mies ja hän alkoi juttelemaan minulle. En siis tosiaan tuntenut tätä miestä ennestään ja minusta oli kovin outoa, että hän alkoi yhtäkkiä juttelemaan minulle. Ajattelin heti, että hänellä on joku taka-ajatus ja mikä pahinta, postista lähtiessäni minua oikeasti hieman pelotti, että hän lähtisi seuraamaan minua. Ja kaikki tämä vain sen takia, että hän kävi juttelemaan minulle. Kotona kerroin tästä avomiehelleni ja päivittelin sitä, että miksi olin heti niin epäluuloinen ja ajattelin noin tyhmästi. Olin tosiaan luullut olevani melko ennakkoluuloton, pidän homoseksuaaleja tasa-arvoisina heterojen kanssa jne. Oli todella ikävää huomata, että tasa-arvoinen ajatteluni ei yletykkään ulkomaalaisiin.

    Toinen ikävä asia, jonka olen saanut huomata itsessäni, on se, että jos suomalaisella naisella tai miehellä on puoliso ulkomailta, niin automaattisesti jossain aivojeni sopukassa ajattelen, että tämä puoliso on varmaan muuttanut Suomeen paremman elintason perässä. Tämä ajattelutapa on todella typerä ja yritän parhaani mukaan päästä tästä ajattelumallista eroon. Muun muassa tämän takia minusta on ihana lukea sinun ja Emman (My explorations) blogia ja huomata omat asenteeni vääriksi. Saan myös positiivisia esimerkkejä siitä, että ajattelutapani on täysin perseestä.

    Korostan edelleen, että en todellakaan halua ajatella näin ja työstän sitä, että pääsisin tästä ajattelumallista eroon. Lisäksi voin jo nyt sanoa, että olen päässyt ennakkoluuloistani sen verran eroon, että ajattelen sinusta ja Mouadhista sekä Emmasta ja Nanasta pelkkää hyvää enkä enää edes ajattele, että teidän miehillänne saattaisi olla joitakin taka-ajatuksia.

    Tämä oli ehkä hieman tökerösti selitetty, mutta kirjoitukseni pointti on ehkä se, että kyllä, meillä suomalaisilla (ei kaikilla, mutta useilla) on varmasti epäluuloja ulkomaalaisia kohtaan, jotka johtuvat pitkälti tietämättömyydestä sekä vääristä uskomuksista, joita esimerkiksi media ruokkii. Mutta haluan myös sanoa sen, että on niitäkin suomalaisia, jotka ovat valmiita luopumaan vääristä luuloistaan huomatessaan olleensa väärässä.

    Terveisin Satu

    PS. Laitoin sinulle kaveripyynnön fb:ssä. En tiedä, hyväksytkö kavereiksesi tuntemattomia ihmisiä, mutta laitoin kaveripyynnön sinulle ihan sen takia, että vaikutat mukavalta ihmisiseltä ja haluaisin tutustua sinuun paremmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että oot huomannut noi ajatukset ja niistä tosiaan voi päästä eroon. Vaikka mulla on ulkomaalainen mies, niin kyl mäki välillä huomaan olevani ennakkoluuloinen ja samoja juttuja käyn päässäni läpi kun sinäkin. Se on vaan ihmisen luonne, ei välttämättä mitään rasismia. Ja samalla tavalla ulkomaalaisilla on ennakkoluuloja meitä kohtaan ja ihan samoista syistä. Valitettavasti en hyväksy "tuntemattomien" kaveripyyntöjä, koska johonkin se raja on vedettävä. Ei mitään henkilökohtaista ! <3

      Poista
  7. Mouadh puhuu niin asiaa!! :D Ihan paras video ja vautsi miten hyvin se puhuu jo suomee! :o Tosi hienoa! :)

    VastaaPoista
  8. Moikka! Oon nyt jonkun aikaa seurannu sun blogia ja jäin heti koukkuun! :) Hatun nosto teille molemmille siitä, että jaatte avoimesti myös vaikeita asioita, joita ikävä kyllä riittää täällä Suomessa varsinkin ulkomaalaisille. Itselläni on myös ulkomaalainen puoliso ja ymmärrän täysin Mouadhia... Olisi kiva jutella enemmänkin sun/teidän kanssa, joten aion laittaa sulle sähköpostia, toivottavasti et pahastu! (huomasin aikasemman postauksen kommentissa sun sähköpostiosoitteen) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa saada uusia lukijoita! Luinkin jo sun mailin, mutta en oo vielä ehtinyt vastaamaan, vastaan pikimmiten!

      Poista
  9. Thank you Laura and Mouadh for this video. I'm Finnish and this video made me a bit sad... Is this really how we are like? I would say most of us are warm just like Laura but we are just bad at showing it because we are too shy. That's the no1 reason why we seem so cold. To be able to understand Finnish people it's crucial to understand that people over here are just shy.

    I know it's hard though. I myself would love to get to know people from all different countries and cultures but shyness is getting on the way. For example, tomorrow is an event I would really love to go to because there are a lot of Asian people and hardly any Finns but I'm not sure yet if I have the courage :)

    And when it comes to people sitting in the bus like ghosts, I totally agree with you :D I think it's ridiculous and make fun of it quite often, too. But you will see as it starts getting spring and summer, something magical happens as you will start to see light and happiness in people's faces! That's how seasons affect us.

    Anyway thank you for the video, I'm looking forward to the next one! Trust me Mouadh, most Finns have nothing against immigrants as long as they have nothing against us :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I will let Mouadh to answer to this later ... ;)

      Poista
  10. Mua alkoi naurattaa kun Mouadh puhui ihmisistä busseissa, koska taisin kerran istua samassa bussissa (43) hänen kanssaan tai ainakin oli kovasti saman näköinen tyyppi. :D

    Nämä videot on muuten tosi kivoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EIKÄ, vähä hauska juttu! :D Varmaan se on ollut Mouadh, koska tosiaan kyseisen bussin reitin varrella asutaan. Ens kerralla meet sitte juttelemaan sille! Eiks je?

      Poista
  11. Moikka! Kiva juttu että Mouadh on päässy arkeen jo ainakin jotenkin kiinni täällä Suomessa ja kouluunkin päässyt. Se on kyllä totta että suomalaiset on semmosta juroa kansaa ja ei paljoa puhele jos ei ole asiaa, mikä on kyllä harmillinen juttu Mouadhin kannalta, mutta tosi ihana juttu toi että se oli junassa tarjonnu paikkaa vanhalle naiselle, mutta tämä rouva ei varmaan tajunnut hänen ystävällisyyttään. Mutta eiköhän Mouadh toivottavasti ennenpitkää saa kavereita! :)
    Ps. Laittelin sulle sähköpostia tossa viikko sitten mutta mietin että toimikohan se koska ei ole kuulunut vastausta mutta jos vaan ajan puuttesi takia et ole kerennyt vastailemaan niin ei se haittaa, ajattelin vain että toimikohan se lähetys.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon siitä tosi onnellinen, että se on koulussa ja sillä on edes jotain tekemistä ja muita ihmiskontakteja kuin minä. Mut kun saa edes sen yhden hyvän ystävän niin siitä tulee sitten uskollinen ystävä loppu elämäksi. Näin oon koittanut selittää :) Oon saanut sun mailin ja se on ollut monta kertaa mulla mielessä, mutta en ole vain ehtinyt! Koitan vastata tänään tai huomenna :) LUPAAN!

      Poista
  12. Toivon kaikkea hyvää teille, Laura ja Mouadh! Olette tosi mukava pariskunta! Olen kokenut kaiken sen samalla tavalla, kun muutin Suomeen ulkomailta. Nyt olen jo sopeutunut tänne, on kavereita, työpaikka, perhe(aviomies ja 3 lasta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla, että joku vastaavassa tilanteessa ollut on päässyt niin pitkälle ja se on toivottavasti meillekin mahdollista ja edessä päin! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi <3

      Poista
  13. Ihana video ja wau miten hyvin Mouadh on jo oppinut suomea ! Tämä vuodenaika on kyllä vähän haastava monelle ulkomaalaiselle etenkin lämpimistä maista tuleville, mutta tottahan se on, että meillä vallitsee juuri kuvatunlainen haamufiilis julkisissa liikennevälineissä ja yllättävän vaikeaa on päästä ystävystymään suomalaisten kanssa. Itselläni on paljon ulkomaalaisia ystäviä ja olen matkustellut paljon. Sitä kautta olen oppinut huomaamaan, että täällä todella ollaan aika sulkeutuneita (vai onko se oikeasti vain ujoutta), mutta kärsin siitä itsekin usein, kun tekisi mieli vain alkaa juttelemaan jonkun kanssa ilman että heti katsotaan kieroon.

    Tää sun blogi on aivan mahtava ja ootte niin ihana pari :)! Kaikkea hyvää elämäänne ja toivottavasti Mouadh saisi täältä ystäviä ja harrastuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Ja onhan se aika hurjaa, et sen kanssa voi kohta alkaa käymään keskusteluja suomeksi. Tää kylmyys/kurjuus on haastavaa kaikille... Näkis edes auringon kerran viikossa! Oonkin alkanut miettiä paluuta Tunisiaan. Helsinki tuo vielä oman lisänsä ihmisiin tutustumisessa, koska ihmisiä on niin paljon ja kaikilla omat käveripiirinsä. Mut kaippa se tästä :) Toivottavasti jatkat blogin lukemista ja kaikkea hyvää sinullekin <3

      Poista
  14. Muuten hyvä video, mutta Mouadh: älä taputtele Rockyn päätä liian kovasti. :)
    Rocky vaikuttaa tosi kivalta ja älykkäältä koiralta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haahha, joo oon sanonut sille ihan samaa! Mut sen mielestä Rocky on iso ja kova poika! Niin se onkin maailman rakkain höppänä <3

      Poista
  15. Gosh girl ! Löysin sun blogin tänään ja rakastan tätä ! luin kaikki sun blogikirjoitukset tänään... ja olo oli aika haikee kun sain kaikki luetuks ! Onnea sulle ja sun miehellesi.(täällä toinen ulkomaalaisen pojan kanssa seurusteleva.)

    Mulla olisi pari kysymystä. Oletko kuinka pitkä ? Näyttää muuten siltä, että olet laihtunut sitten alkupostauksien..? Oliko niin, että olit stressaantunut kun olit siellä Tunisiassa?

    VastaaPoista
  16. Voi ihana kuulla :) Välillä kun tosiaan on sellanen olo, et mitä mä oikeen kirjotan ja tuskinpa ketään kiinnostaa... Kiitos <3 Mä oon n. 165cm pitkä, eli aika lyhyt.. Mouadh taas on aika pitkä! Oon tosiaan laihtunut siitä kun menin Tunisiaan niin aika paljon. En tiedä tarkkaa lukemaan, koska en omista vaakaa, mut aikoinaan kun kävin va`alla niin näyttäis et oon laihtunut semmoset 7-8kg. Johtui ihan siitä että lopetin siellä urheilun/kuntosalin ja en syönyt lähes koskaan herkkuja ja muutenkin Tunisiassa syödään hyvin kasvispainotteisesti. Plus kuumuus. En mitenkään tietoisesti laihduttanut tai ollut niin stressaantunut. Elämän tilanne vaan muuttui ja ruokailutottumukset :)

    VastaaPoista
  17. Hei tosi sympaattisen kuvan Mouadh antoi tässä videossa :) ja jos mun mummolle tarjoo sporassa paikkaa ni se kyllä varmaan pyytäis treffeille! :D Omakin puolisoni on ulkomailta, ja vaikka täällä Brasiliassa asummekin, en ole myöskään välttynyt 100% noilta "paremman elämän perässä"-ennakkoluuloilta. Totuus kuitenkin omassa tapauksessani on, että minä olen se "maahanmuuttaja" . Täällä on monia asioita, joista suomessa voisin vain haaveilla (osittain myöskin siitä syystä, että tarjonta on erilaista).

    Suomessa lomaillessa mielestäni tosi vaikeaa esim käydä shoppailemassa ilman että höpöttelee niitä näitä myyjan kanssa yms. :D Välillä tulee kyllä sellanen kylähullu-fiilis ku tiedän ettei vieraille ihmisille höpöttely ole "normaalia"... mutta vuosia ulkomailla asuneena on jotenkin vaikeeta olla hiljaa :D noniin tulipas kommentti ilman päätä tai häntää mutta anyways, kiitos sulle kivasta blogista :)

    rantapallo.fi/br101

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäki koitin sille sanoa, että on kivoja mummoja ja on rasistimummoja. Niinku on kivoja maahanmuuttajiakin ja tyhmiä maahanmuuttajia, että se pätee ihan kaikkiin ihmisryhmiin. Mäki aina höpöttelen ja moni ihminen säikähtää sitä. Varsinkin Helsingissä. Hyvä esimerkki kun kävin terveyskeskuksessa labrassa niin OLETAN (aikaisemmin on ollut näin)jos mua olis palvellut helsinkiläinen, niin toimitus olis kestänyt 2min ja se ei olis puhunut mitään. Mutta mua palvellut nainen oli Pohjanmaalta (JES NIIN KU MÄKI) ja höpötteli niitä näitä ja kyseli ja juteltiin kaikeanlaista. Se on kivaa ja hyvää asikaspalvelua. Joka helsinkiläinen varmaan ahdistuu sen juttelusta, mut musta se oli normaalia.... Kiitos sulle kommentista :)

      Poista
  18. Jos joskus et keksi mistä tehdä postaus, niin musta ois kiva jos esittelisit sun lemppari tunisialais biisejä! (jos sulla on sellaisia :D) Ja sitten lempipaikkoja tunisiassa, esim. rantoja, kaupunkeja tai ihan vaikka ravintoloita.

    By the way, very nice video and greetings for Mouadh. I agree with you. Hopefully you'll find more friends soon!:)

    -h

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voisin esitellä biisejä.. yhtä mun lempparia ei vaan olla löydetty mistään kun en oikeen osaa kertoa mitä siinä lauletaan :D Tunisiasta/Soussesta on tulossa postaus pian :) Mouadh kiittää!

      Poista
  19. That buss thing was funny - and so true! Now when I think about that, it's quite sick. We're like zombies. I have to admit I'm very shy and unsocial. I hardly speak to the strangers, it doesn't matter are they Finnish or outlandish. Sometimes some random Finnish middle aged woman or man has sit next to me in train and started talking... And I've started thinking is everything alright with that person... like you have to be crazy if you talk to someone you don't know.

    Those old cranky people can be mean to anyone. I'm Finnish and I still have heard ugly stuff from their mouths and got really bad looks for no reason. So I'm a bit scared of old people, but of course they all aren't like that. Well, probably Mouadh has still more bad experiences of them than I, but I just wanted to tell that doesn't happen only to immigrants.

    I know many immigrants are more social than I due to their different culture. I'm not good at small talk. When an random immigrant talks to me at a random street, I always try to be more communicative and friendly. I don't think they have any secret motives. But probably I have had very bad luck, since I've got many bad experiences of immigrants. For example some have followed me and tried to come to my house. Of course I still don't think every immigrant is like that. Just like if some random Finnish woman did something stupid, I wouldn't want every outlandish people think that every Finnish woman is stupid.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)