torstai 14. kesäkuuta 2012

Känkkäränkkä päivä


Tumblr_m3dyrer9za1qe49wpo1_400_large 

Soriiii, tiedän et oon maailmankaikkeuden huonoin ihminen, kun en oo postaillu ikuisuuksiin. Mulla ei oo vieläkään meidän hääkuvia, mutta huomenna saadaan ne! Meidän kamerakin on Mouadhin porukoilla, niin en ole voinut viime päivinä ottaa mitään kuvia. Ihan kun tässä mun loistokkaassa ja mielenkiintoisessa elämässä oliskin niin paljon kuvaamista …. Kerronpa teille kuitenkin eilisistä fiiliksistä, nimittäin VITUTUKSESTA.
Asioita Tunisiassa, jotka saivat ja saavat edelleenkin vereni kiehumaan:

554523_3308018491879_490034186_n_large
weheartit

1.      Ihmisten suhtautuminen koiriin
Mentiin eilen aamulla Rockyn kanssa rannalle. Ranta oli täynnä perheitä ja muuta porukkaa. No ei siinä mitään, mutta muutamilla oli koirat mukanaan ja tietenkin irti. Rocky on maailman ihanin ja tottelevaisin koira, paitsi silloin kun se näkee muita koiria. Tai kun se näkee jalkapallon. No anyway, yleensä päästän sen itekkin rannalla irti ja se tottelee eikä lähde mihinkään. No nyt en kuitenkaan viittinyt, että se ei kaatele lapsia kumoon ja mene haistelemaan muita koiria. Nyt päästäänkin siihen mikä mua täällä vituttaa. Koska Rocky on ”tappelukoira” niin se on pakko olla aggressiivinen. Kaikki täällä pelkää sitä. Kun naiset kadulla tulee Rockyä vastaan niin ne dramaattisesti kiljuen ja toisiinsa tarrautuen juoksee karkuun. Ja sitten ne ihmettelee kun Rocky villiintyy ja häntä heiluen haluais mennä haistelemaan. JOO KANNATTAA KILJUA JA VARSINKI JUOSTA KARKUUN, NIIN SE KOIRA EI VARMAAN KIINNITÄ SUHUN MITÄÄN HUOMIOTA. AAAARRRGGGGHHHH. Kyllä pikku puudelit saa olla rannalla irti ja juoksennella, mutta kun VAARALLINEN koira on irti, niin voi sitä huutojen ja mulkoilujen määrää. Joo siihen meni hermo.

Tumblr_lwxvxaixux1r98a7ko1_500_large
weheartit

2.      Korruptuneisuus
En tiedä kirjotinko edes oikein koko sanaa, mutta kaippa ymmärsitte mitä tarkotin. Meillä on nyt paperi, jonka mukaan ollaan Tunisiassa naimisissa, mutta ei vielä Suomessa. Ja se paperi pitää käännättää ja leimata ja plaa plaa ja vaikka mitä. No, että päästiin naimisiin niin mun piti toimittaa kaiken maailman lappusia tänne ja Mouadhin myös. (Esim. meidän piti käydä lääkärissä missä ei tutkittu mitään, kirjotettiin vaan paperi ja maksettiin??!?!) Mulla oli pitäny olla Suomesta jonkinlainen syntymätodistus (?) ja se olis saanut olla vain 20 päivää vanha Tunisian lain mukaan. No se nyt sattui kuitenkin olemaan aika paljon vanhempi kun olin joutunut sen jo huhtikuussa hyvissä ajoin hankkimaan ja siinä lukee, että se on voimassa 4 kuukautta. Täällä kuitenkin sanottiin, että se sais olla vaan 20 päivää vanha. Saatiin kuitenkin puhuttua semmoselle ”isolle sedälle”, että eikö nyt tän kerran. Mutta ylläri ylläri kun mentiin hakemaan avioliittotodistusta, niin tämä ”herra iso herra” alkaa muistuttelemaan, että niin tosiaan minähän katsoin tätä asiaa läpi sormien, että missäs on kiitos ja maksu?! Ja Mouadh selittää, että ei meillä ole rahaa ja plaa plaa niin herra alkaa ”uhkailemaan”, että voisin milloin vaan mitätöidä teidän avioliiton tai tehdä teille kaikki paperi asiat todella hankaliksi jos haluan… HEI IHAN TOSI?!??! Kaikki täällä toimii rahalla. Rahalla saa mitä tahansa. IHAN MITÄ TAHANSA. Valtiolta, poliisilta, virastoilta, työnantajalta yms jos maksat ylimääräistä, niin asiat hoituu nopeammin tai saat minkä tahansa feikkipaperin. 

google

3.      Turistien huijaaminen
Mouadh on asunut samalla tyypilla vuokralla kohta vuoden. Täällä harvoin tehdään paperisia vuokrasopimuksia, joten eipä meillä semmosia ole. Nyt yhtäkkiä kun omistaja on nähnyt, että täällä asuu turisti, niin hän yrittää saada vuokraa korkeammaksi ja meidät maksamaan erikseen veden ja sähkön vaikka ennen (ja kaikilla muilla samassa talossa) ne kuuluvat hintaan. Lisäksi meidän alapuolella asuu kolme muijaa, joilla on takapiha, ja ne maksaa vuokraa 70 dinaaria vähemmän kun me. Kuinka reilua? Jännä nähä mitä se omistaja keksii ens viikolla kun se näkee, että täällä on kaks turistia… Tiedän, että täällä on ihmisillä todella huonot palkat yms. ja ne kuvittelee, että eurooppalaiset ne tienaa niin helvetin hyvin ja ne on kaikki rikkaita. Mutta nepä ei tajua, että itse eläminen on aika paljon kalliimpaa siellä kun täällä. Ihan jatkuvasti täällä koitetaan kusettaa turisteja. Yks aamu olin Rockyn kanssa ulkona ja olin unohtanut ostaa mehua. Ostin kioskilta, jossa me ei yleensä koskaan käydä. Kysyin, että paljon maksaa. Poika sanoo, että 2 dinaaria. Sanoin että ANTEEKS MITÄ?OOTKO TOSISSAS? Joo joo 2 dinaaria. Jankutin vielä aikani, että ei voi olla. No maksoin loppujen lopuksi 2 dinaaria ja menin kotiin ja kerroin Mouadhille. Se meni kioskille ja otti saman mehupurkin ja meni kassalle. Joo eipä maksanu 2 dinaaria.. Siitä alko sitte väittely ja saatiin rahat takas mitä multa oli huijattu. Kyse ei ollu monesta sentistä, mutta ihan periaatteesta vituttaa tommonen. Pitää yrittää kusettaa muutaman kymmenen sentin takia?!?

HAHHAHAHAHA oli ihan pakko. Ollaan NIIN turisteja!


4.      Yleinen tilanne Tunisiassa
Eilen kaiken tän vitutuksen päätteeksi oltiin tulossa kotiin kääntäjän luota ja tultiin taksilla Soussen keskustan ohitse. Ihmettelin kun kello oli kuusi illalla ja kaupat olivat laittaneet ovet kiinni ja ihmisiä virtasi pois keskustasta. Poliisiaseman luona oli valtava ihmismassa, mutta ei nähty mitä oli meneillään. Tulin kotiin ja saatiin kuulla, että pääkaupungissa on alettu riehumaan ja Soussessakin on mielenosoituksia. (Mielenosoitukset liittyvät vanhoillisten salafistimuslimien liikkeeseen. Tässä lisää aiheesta, jos joku haluaa lukea: http://yle.fi/uutiset/tunisia_julisti_oisen_ulkonaliikkumiskiellon_mellakoiden_takia/6179066) Klo 21-05 on ulkonaliikkumiskielto. OLIN IHAN PANIIKISSA. Vaikka ei täällä mitään ääniä kuulunut tai ollut levotonta. Mutta sellanen turvattomuuden tunne kuitenkin tuli. Mouadh vakuutteli, että ei tänne ole tulossa ketään ja jos ne jotain taloja polttaa tai mellakoi, niin se tapahtuu poliisiasemia, valtion virastoja yms kohtaan, ei tavallisten ihmisten kaduilla ja koteihin. Yritin selittää, että mun ei ole KOSKAAN tarvinnut omassa maassani miettiä saanko/voinko mennä ulos ja onko levotonta. Vaikka Suomessa on miljoona kertaa todennäköisempää, että mut raiskataan kun kävelen bussilta ja junalta kotiin… Mutta kuitenkin. Yö meni kuitenkin rauhallisesti ja aamulla kaikki oli ihan normaalia. Tänäänkin on ulkonaliikkumiskielto klo 22-05, mutta osa ihmisistä liikkuu ulkona ihan normaalisti. Vissiinkin ulkonaliikkumiskielto on vaan varatoimenpide ja asetettu rauhoittamaan ihmisiä.

google

Ja kaikkein eniten tietenkin ärsyttää, kun tiedän, et nyt viikonloppuna on provinssi ja kaikki mun maailman ihanimmat ystävät on menossa sinne!!! Muutenkin on ihan järkyttävä ikävä kaikkia ystäviä ja nauramista kippurassa! Rakastan teitä ihan kamalasti, mutta tämä erossa olo on kyllä opettanut arvostamaan ystävyyttä aivan uudella tavalla. Onneksi tiedän, että jokainen mun ystävä odottaa mua ja kun nähdään niin voidaan jatkaa juttuja siitä mihin viimeksi jäätiin! Jansku, Riikka, Mervi, Niina, Jenna, Tiia, Piia, Arlene,Lellu ja kaikki mun maailman ihanimmat coffariystävät ootte mun mielessä joka päivä <3 Onneksi yksi ihana nainen saapuu ensi viikolla valloittamaan Tunisian! (toivottavasti en unohtanut ketään...) Ja tottakai mulla on äitiäki ikävä! Varsinkin sen tekemää kaalilaatikkoa...

Tumblr_luic5zocw91qe0hneo1_500_large
weheartit
538180_241261985970037_1321422864_n_large
weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)