tiistai 19. kesäkuuta 2012

Love life and life will love you back

Niinkun eilen lupasin, niin ajattelin kirjottaa muutamasta mun mielestä oudosta jutusta meillä kotona täällä...

 Täällä ei oikeen harrasteta vessapaperia. Ei edes ravintoloissa. Meillä kylläkin on paperia, utta esim. Mouadhin kotona ei juurikaan koskaan ole. Kaiken asioinnin jälkeen paikat aina pestään. Paikalliset pitää eurooppalaisia "likaisina", koska käytetään vessassa VAIN paperia.Jos mielii Tunisiaan lomalle, niin kannattaa ekana ostaa vessapaperi laukkuun, niin voi käydä julkisissa vessoissa....
Meillä (ja monen muunkin kotona) on hajustekone! Tuolla on sisällä suihkepullo joka itestään 9 minuutin välein suihkauttaa tuoksua. Niitä on miljoonaa eri tuoksuista, meillä on tällä hetkellä ruusun tuoksu. Täällä myydään tosi paljon suihkutettavia huonetuoksuja. Syynä varmaan se, että täällä saa polttaa missä vaan ja moni polttaa jopa kotona sisällä. Tupakan hajua sitten koitetaan peitellä hyvillä tuoksuilla...
 Vatteiden peseminen ei ole niin iisibiisi kun Suomessa. Tai ainakaan meidän asunnossa ei ole paikkaa pesukoneelle. Joten joudutaan kantamaan sangoilla vettä koneeseen ja aina välissä tyhjentämään se ja sitten taas puhdas vesi. Yleensä kyllä huuhtelen vaatteet käsin kun en jaksa kantaa miljoonaa sangollista vettä...Miten paljon kaipaankaan mun omaa pyykkikonetta!!




 Täällä ei ole lattiakaivoja vaan parvekkeilla reikä ja putki, josta vesi valuu suoraan kadulle (tai jonnekin.. ei oo vielä selvinny mulle..). Tai niinkun meidän toisella parvekkeella missä on pesukone, niin putki menee alakerran asukkaan terrassille, josta se valuu hänen naapurinsa terassille ja sieltä jonnekin. Siis todella fiksua. Yleensä aina kun pestään pyykkiä ja vettä valuu alakerran naapurin (kolme tyttöä) terassille, niin ne soittaa vuokraisännälle ja valittaa miten kastellaan niitten pyykit. Yleensä niillä ei edes ole mitään kuivumassa... Ihan ku se olis meidän vika, että tää talo on suunniteltu päin helvettiä?!? Kai meilläkin nyt on oikeus pestä pyykkiä ja lattia.


Kaikista oudointa on kuitenkin se, että meidän asunnon keskellä menee tollanen kuilu. En vaan tajua. Kaippa se on sitten noitten putkien takia... Näitten varmaan pitäis saada vaikutteita ja uusia ideoita rakentamiseen euroopasta, jossa osataan kuitenkin rakentaa ilman tämmösiä omituisuuksia... Että semmosia tällä erää tuli mieleen!!
google

Eilen olin zumbaamassa jenkkityttön kanssa ja voiiiiii se oli niin kivaa! Suomessa en oikeen siitä hommasta välitä, mut täällä se oli erilaista. Fiilis oli ihan toisenlainen! Suomessa kaikki miettii miltä mä näytän kun tanssin ja ei varmaan kukaan lähde mihinkään yhteishuutoihin mukaan! Mut täällä!! Kaikki veti ihan täysillä ja tanssi vaikka ei kukaan ohjannutkan mitään. Moni vaan meni peilin eteen ja alko joraamaan ja tuijotteli ittensä peilistä.. :D Mut ehdottomasti meen uudelleen. Paikka on uus ja sitä vetää kaks tunisialais-brittiläistä tyttöä. Yks tunti maksaa n.4 e ja joka päivä on tunteja, joinain päivinä sekä aamulla että illalla. Oli ihanaa päästä treenaamaan oikeen kunnolla. Nyt täytyy vielä löytää hyvä/halpa/lähellä oleva sali, niin pääsen purkaamaan energiaa ja saan kunnollista tekemistä.
google


Tänään Mouadh myöhästyi töistä. Mä arvasin sen, koska se torkutti nii monta kertaa. Sen olis pitänyt olla töissä 7.30 niin mä heräsin 7.25 ja sanoin että sun pitäis olla jo töissä... Pikkusen tuli herralla kiire! Joku mies hotellivieras oli antanut Mouadhille tänään sen puhelinnumeron ja sanonut, että soita mulle niin saat yllätyksen... Hahahaha meinasin kuolla nauruun. Rocky ja Baby alotti heti aamusta kauheen shown keskenään.

Rockyn ilme kun kysyin aamulla: "U wanna go out?"
Baby taas tekemässä pahuuksiaan....
Mutta sitten se joutukin pesulle.. ei ollu ihan lempi puuhaa...
Makaroonilaatikkoa! Vielä ku sais raejuustoa nii ai että!
Tänää on siivonnu ja pessy ikkunoita! Tuntuu, että vaikka kuinka siivoan niin täällä ei tuu siistiä. Haluun, et täällä on ihan putipuhdasta kun Arlene tulee! Ens viikolla postauksia siis siitä kuinka toimin turistioppaana...:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)