maanantai 7. toukokuuta 2012

Kivoja juttuja Tunisiassa

 Ei hirvilimuuuu vaan omenalimuu! Mouadh oli ostanu mulle tätä 24 tölkkiä. Riittää vähäks aikaa! RRRRRRakastan tätä!!
 Supermarketit on hirveen mielenkiintosia aina ulkomailla. Täällä ihmiset ostaa supermarketeista aika vähän ja harvoin, koska ne on vähän kauempana asutuspaikoista ja niitä ei ole kauheasti. Joka kadun kulmassa on pieni kioski tai vähän isompi, josta voi ostaa leipää,lihaa, jogurttia,maitoa yms. Lähes kaiken voi ostaa oman kadun kulman kioskista ja markkinoilta voi hakea kasviksia ja hedelmiä. Supermarketissa oli myös tällainen maustejuttu!
 Ja pähkinöitä ja linssejä ja papuja jajajjaa vaikka mitä.
 Tarjolla oli "tapaksia" eli oliiveja, porkkana etikkajuttua, papuja, harissaa kaikkea en edes tunnistanut.Pikkusyötäviä siis....
 Mereneläviä ja kaloja myydään aina tuoreena jäiden päällä. Yllätyksekseni löysin sieltä HAITA!! Vaikka olen sata ja tuhat kertaa kysynyt, että onko täällä meressä haita. EI KUULEMMA OLE. Joo niin vissii... En muute ui enää.
 Vaikka alkoholin juomista ei täällä katsota hyvällä, niin silti perjantaina Irish Pub oli täynnä paikallsia juomassa. Kalja ja viini on halpaa ja drinkkien hinnat riippuu aina siitä, mitä vodkaa niihin laitetaan. Otettiin valkkaripullo ja se makso n. 7e.
 Musta on aina hauska seurailla turisteja täällä. ITE KU EN OO YHTÄÄN TURISTI.... :D Tolla pojalla ja tytöllä oli molemmilla samanlaiset housut. Tytöllä ihan jees, mut poika näytti kyllä niin urpolta.
En oo todellakaan tienny et bikinien alaosia olemassa STRINGEINÄ. Ihan oikeesti. En kehtais edes Suomessa tai pahimmassa turistihelvetissä Kanariansaarilla käyttää noita. Saati nyt sitte muslimimaassa yleisellä uimarannalla... Ja Mouadh väitti noitten olevan ihan normaali näky..

Aurinko paistelee ja kaikki on hyvin. Paitsi tänään aamulla kun heräsin, niin mun toinen silmäluomi oli turvonnut. Näytin kuulemma ihan kalalta. Muistan, että yöllä silmäluomea kutitti ja raavin sitä. Otin allergialääkkeen ja nyt se on ihan ok, vaikkakin vielä ihan punanen. Luomi siis, ei onneks koko silmä. Eilen käytiin Mouadhin perheen luona ja puhuttiin häistä. Häitä on suunniteltu elokuulle, jolloin on ramadan. Joten perhe ei ole kovinkaan innoissaan, että häät ovat silloin. Ymmärrän kyllä ja kunnioitan heidän uskontoaan, mutta se nyt vaan on niin että ne on elokuussa, koska sillon mun perhe ja ystävät pääsevät tänne. Jos se Jumala siitä suuttuu, niin antaa suuttua.

Istuskeltiin äsken parvekkeella ja yhtäkkiä alko kuulua kamala huuto kadun toisesta päästä asunnon parvekkeelta. Istuin Mouadhin sylissä ja kysyin että mikä nyt on ongelma. Mies huuteli, että kuinka häpäistään koko katu ja meidän pitäis hankkia hotellihuone. ISTUIN HERRAN JUMALA SYLISSÄ EIKÄ TEHTY MITÄÄN. Seuraavaksi mies tulee alas omasta kodistaa ja meidän parvekkeen alle ja huutaa varmaan 15 min naama punasena. Olin soittamassa poliiseja, mutta Mouadh halus vielä odottaa. Mies lähti, mutta uhkaili, että saa meidät kyllä muuttamaan pois ja laittaa 20 tyyppiä hakkaamaan Mouadhin. Soitettiin Mouadhin veljelle joka on poliisi ja katotaan vaan ku se ukko seuraavan kerran uskaltautuu mun parvekkeen eteen, niin se on se joka muuttaa vankilaan. Mutta muuten kaikki paratiisissa hyvin! Perinteiset päivä siivoukset jatkukoon! 

Pusi pusi Suomeen!

2 kommenttia:

  1. Niin joo, mitäs miehesi perheestä, kunhan itselles sopii pitää häät silloin kun äidilles sopii, mitäs naapureista, kun teet mitä huvittaa. Onnea vaan ja piiiitkää avioliittoa tältä pohjalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)