tiistai 10. heinäkuuta 2012

Vastauksia osa 1 (toivottavasti tulee osa 2)

Kiitos ihan hirveesti kysymyksistä ja jättäkää niitä vielä LISÄÄ niin saan vielä osan 2.Vastaan nyt heti tähän mennessä tulleisiin kysymyksiin, koska ei mulla ole mitään muutakaan järkevää mielessä. Tää päivä on menny vaan pyykkiä pestessä ja join elämäni paskimman ja kalleimman tuorepuristetun appelsiinimehun L.n kanssa. Kauhea nälkä, että pakko päästä kohta syömään tai sitte nautiskelen mun eilen leipomia muffinsseja... jotka ylläri pylläri meni ihan vituiks kaasulla toimivan uunin takia. Uuni kun lämpiää vaan alhaalta päin............................... Mutta jooo, pidemmittä puheitta vastauksia sekalaisessa järjestyksessä!


Onko miehelläsi monta sisarusta?
Mouadhilla on yksi pikkuveli 15.v, isosisko 24.v ja isoveli 26.v.


Osaako hän yhtään Suomea/oletko opettanut hänelle? 
Oonhan mä koittanut opettaa Suomea ja ollaan kirjoiteltu aakkosia yms. Parhaiten se tietenkin osaa kirosanoja :D En nyt viittis niitä tähän kirjottaa... Ja lisäksi olen opettanut Ota v****s ja lähe menee :D Mutta siis tarkoitit varmaan ihan OIKEITA sanoja. Mussukka, minä, sinä, kioski, kainalo, koira, kissa, tyttö, auto, kakkakikkare (hahahahahhaah :D), mitä kuuluu, hyvää, moi, terve, rakastan sua, rakas, mennään, tule tänne, ihanaaaaaa yms... ihan perussanoja jotka helpottaa arkea tai sanoja joita en tiedä englanniksi.

Kun/jos muutatte suomeen, mihin kaupunkiin haluaisitte asettua? 
Kun muutamme Suomeen, niin muutamme Helsinkiin. Koska a. mulla on siellä asunto b. mulla on koulu kesken c. oon asunut siellä viime vuodet niin se on mun koti ja elämä on siellä d. siellä on paljon maahanmuuttajia joten Mouadhin on helpompi sopeutua ja päästä kouluun ja töihin


Onko Tunisiassa kellään lävistyksiä? (Tarkoitan näkyviä lävistyksiä, esim. naamassa.) 
Ei ole monella. Itseasiassa oon nähnyt vaan yhdellä tytöllä Madonnan viime viikolla ja parilla pojalla. Mut ei ole yleistä tosiaankaan. Tatuoinnitkin on harvinaisia ja jos jollain on (yleensä miehellä) niin hän on "gangsteri" ja paha poika.......................
Minkä kokoinen se teidän asunto on/paljon vuokra? (euroina)?
Asunto on kalustettu kaksi huonetta ja olohuone/keittiö. Olisko tässä joku 50-60 neliötä + piha. Vuokra on 350 dinaaria eli 175e + vesi, sähkö,kaasu.
 
Asuuko siinä samassa talossa muita ihmisiä? Vai onko se esim. kerrostalo tai rivitalo? 
Asuu muitakin, tää on kolme kerroksinen kerrostalo, jossa kaikki asunnot on täysin samanlaisia.Täällä on kaikki talot pieniä kerrostaloja tai omakotitaloja.

Onko sun miehesi perhe uskovainen? Rukoileeko he yms..muuta uskoon liittyvää. 
Mouadhin äiti ei aikaisemmin edes peittänyt hiuksiaan, mutta muutamia vuosia sitten hänestä tuli melko uskonnollinen ihminen. Äiti rukoilee, koska on pelkästään kotona ja isä on aina töissä, ja käy tietääkseni aina joskus töistä moskeijassa. Ovat uskonnollisia ja viettävät ramadania, eivät juo alkoholia ja rukoilevat toisinaan. Mutta silti ovat hyväksyneet minut ja minun uskontoni. Muslimithan kuitenkin uskovat myöskin Jeesukseen. Meillä oli eilen todella hyvä keskustelu Mouadhin isän kanssa islamista ja kristinuskosta. Kukaan ei ole mua koskaan yrittänyt käännyttää, he vaan kertovat minulle asioita ja mä aina innoissani kyselenkin, koska olen kiinnostunut uskonnoista. LISÄÄ USKONTO KYSYMYKSIÄ JOS HALUATTE TIETÄÄ ISLAMISTA NIIN KYSELEN MOUADHIN ISÄLTÄ.


Mikä on sun lempi väri? 
Mun lempi väri on PINKKI ja valkoinen. Tykkään niistä sekä vaatteissa että sisustuksessa. Niin ja nykyään tykkään myös turkoosista tosi paljon.
 
Haluaisitko lisää lemmikkejä? 
Haluaisin. Haluaisin rotwaillerin, ja sen nimeksi tulisi Sade. Joskus sitten kun meillä on iso piha niin otan toisen koiran.

Kuinka monta kertaa te syötte päivän aikana?
Riippuu aina päivästä... Esim tänään en oo vielä syönyt muuta kun leivän ja jätskin ja kello on puol seittämän.Ei mikään terveellinen tapa olla ja elää... Mut yleensä syön 2-3 kertaa.

Paras hetki elämässäsi? 
Apua. Vähäks vaikee..... Täytyy sanoa kaks. Valmistuminen ylioppilaaksi ja Mouadhin kosinta. Jonka tulen jakamaan koko Suomen kansan kanssa ensi vuoden puolella....
 
Lempi jäätelömaku? 
Voi täällä on niin ihania jätskejä! Suomessa Pekaanipähkinäkinuski, täällä Bounty jätski ja kirsikkajogurttijätski.
 
Onko Tunisiassa huvipuistoja?
En tiedä muusta Tunisiasta, mutta täällä Soussessa on yksi. En oo koskaan käynyt siellä laitteissa ja se on tosi pieni jos vertaa Suomen huvipuistoihin.
 
Mikä on ärsyttävin "kulttuuriero"? 
ÖÖÖÖÖÖÖÖ. Varmaankin se, että tyttö ja poika eivät muka voi olla kavereita. Ja se, että täällä ei saa tulla nolatuksi ja on tosi tärkeetä mitä muut ihmiset susta ajattelevat ja puhuvat. Suomessa kun kaikkia kiinnostaa vaan oma elämänsä eikä paljon kiinnosta mitä naapurit susta puhuu. Tai ainakin niin sen pitäis olla.
 
Miten sie oikein pärjäät siellä sen siun miehen isän ja äidin kanssa ollenkaan jos ne ei puhu paljon englantia? Tai puhuuko ne yhtään?
Mouadhin isä puhuu "tosi" hyvää englantia (se puhuu myös venäjää ja saksaa), koska on töissä hotellissa ravintolapäällikkönä. Sisarukset puhuu niin hyvää englantia, että niitten kanssa pärjää. Äiti ei puhu, kun muutamia sanoja, mutta ymmärtää kyllä kun puhun. Yleensä sanon Mouadhille ja se kääntää.

Luuletko että miehes olis onnellinen Suomessa? Vai olisko vaikea sopeutua? 
Mä luulen ja tiedän, että se on onnellinen missä tahansa kunhan saa olla mun kanssa. Tietenkin sopeutuminen ottaa aikansa ja tulee hetkiä kun se vaan haluais palata Tunisiaan. Mutta Mouadhin mieli on tosi eurooppalainen ja uskon sopeutumisen olevan sille helpompaa kuin se olisi monelle muulle tunisialaiselle. Mutta en mä voi päätäni pantiksi laittaa tietenkään..... Vaikeinta tulee olemaan se,että elämä on kalliimpaa (kahville ei mennä ihan vaan joka päivä ja tilata mitä haluaa), töissä on oltava ennen kun ne oikeasti alkaa ja töitä tehdään aikalailla erilaisella temmolla, ei paljon löntystellä ja pidetä taukoja silloin kun haluaa. Lisäksi se, että tytöt ja pojat viettävät aikaa sekaporukoissa...
 
Minäpä kysyn kissasta :) Eli juurikin toi, että mitä ruokaa te sille annatte ja toinen kysymys, missä se käy pissalla?
Kissa syö raksuja, ihan samoja kuin se söisi Suomessakin ja annan sille myös kanaa ja kanan sydämiä. Meillä on muovilaatikko jossa on kissanhiekkaa.

Ootko löytänyt mistään mitään eläintarvikkeisiin liittyvää kauppaa?
Tiedän yhden eläintarvikeliikkeen, johon tuodaan Euroopasta kaikki tavara ja ruoka. Lisäksi tiedän muutamia kauppoja jossa myydään ihan samoja kissan- ja koiranruokia kuin Suomessakin. Lisäksi eläinlääkärit myyvät tosi paljon tavaroita ja ruokia.
 
Ja saako täältä ihan oikeetakin koiranruokaa vai mitä syötätte Rockylle? 
Ihan perusmarketista saa tunisialaisia koiran ja kissanruokia, mutta ainakaan meidän herkkuperseet ei niitä suostu syömään. Kaupassa myydään koiran ja kissanmakkaraa, jotka haisee ihan uskomattoman pahalle ja on valmistettu kaikesta ylimääräisestä joita ihmisille ei voi syöttää... Eläinlääkäri on kieltänyt meitä syöttämästä niitä, mutta aina joskus ostan niitä... Pääasiassa ostan Rockylle puolikkaan kanan tai kanan sydämiä yms ja keitän pastaa tai perunaa. Joskus se syö raksuja, mut se on nii hemmoteltu, et sillä pitää olla ihan kamala nälkä ennen kun se niitä suostuu syömään...
 
Mites muuten sun aikataulut noin muuten, meetkö mihin aikaan nukkumaan täällä ja monelta heräät?
Nyt kun Mouadh on töissä, niin mennään aina ennen kahtatoista nukkumaan ja yleensä herään ysin aikaan. Joskus tosin menee myöhään kun ei vaan huomaa ajankulkua tai ollaan oltu ulkona kahvilla. Mut mulla on koko päivä pilalla jos herään vasta kahentoista jälkeen.

LISÄÄ KYSYMYKSIÄ!! Jos haluatte kysyä jotain myös Mouadhilta, niin laittakaa vaan suomeksi niin käännän sille ja se vastailee kans mielellään !

OOTTE IHANIA <3

3 kommenttia:

  1. Kun koti-ikävä iskee, kuinka sä lievität/ karkotat sen pois?

    Millä sivuilla käyt kun olet tietokoneella?

    Pakko kysyä, kun sulla on niin valkoiset hampaat, että käytätkö hampaiden valkaisua? :-)

    Lempi urheilulaji?

    Tykkäätkö kahvista? Jos juot sitä, kuinka monta kuppia päivässä? (En muista, oletko aikaisemmin mainunnut.)

    Millainen liikenne siellä on? Poikkeaako paljon suomen liikenteestä?

    Onko Tunisialaiset "uteliaita"? Tarkoitan, että jos he näkevät esim. valkoihoisen kadulla, tuleevatko he juttelemaan, katsovatko pitkään yms..?

    Kuinka monta kertaa ehdit käydä Tunisiassa, ennen kuin tapasit miehesi? Vai rakastuitko heti ensimmäisellä kerralla?

    Mitä sun perhe & ystävät reagoi muutosta Tunisiaan?

    VastaaPoista
  2. Kun sanoit, että koko suomi näkee hääsi ja matkaopas jutusta niin esitetäänkö ne telkkarissa? :)Jos niin on, milloin ja miltä kanavalta/ohjelmassa?

    VastaaPoista
  3. Älä keitä pastaa koiralle, kun siinä on vehnää, joka ei ole hyväksi koiralle. Keitä mielummin riisiä :)

    Niin ja pari pikku kysymystä vielä: ootko itse oppinut arabiaa puhumaan? Meinasitko "kokeilla" ramadania?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)