perjantai 13. heinäkuuta 2012

Life is short. Live it up!

Ihanaaaaa, etta oli tullut edelleen kysymyksia! Vastaankin niihin taas heti ensimmaisena. Jos ihan oikein olen ymmartanyt, niin lukioina on jonkun verran samassa tilanteessa olevia kuin minakin, eli parisuhteessa tunisialaisen kanssa. Olisi kiva kuulla teidan tarinanne, miten olette tavanneet ja asutteko nyt taalla yms. Tapaan taalla aina todella mielellani muita suomalaisia ja on kivaa hengailla porukalla :) Mutta nyt niita vastauksia ennen kuin riennan aamiaiselle mussukan kanssa!

Ootko itse oppinut arabiaa puhumaan? 
Jokaisessa arabimaassa arabia on erilaista, ja sitten on olemassa "virallinen" arabia, jolla koraani on kirjoitettu ja jota kaikki arabiankieliset ymmartavat ja osaavat. Olen oppinut tunisian arabiaa jonkun verran, yksittaisia sanoja ja lauseita. Haluaisin kylla opiskella sita ja oppia paremmin, mutta nyt ei ainakaan viela ole siihen mahdollsuutta. Ymmarran kylla yleensa mista asiasta milloinkin puhutaan ja aanensavyt ovat puhuttaessa todella tarkeita.

Meinasitko "kokeilla" ramadania?
Aikaisemmin ajattelin, etta voisin kokeilla, mutta Mouadhkaan ei ramadania tee (ainakaan taydellisesti), joten ainakaan tana vuonna en sita tee. Lisaksi nyt on niin kuuma ja mulla alkaa tyot, etta en tieda tulisko siita mitaan....

Mitä mieltä miehesi ja hänen perhe on kun hän tulee Suomeen?
Alusta asti oli selvaa, etta tulemme Suomeen, koska mina en halua olla taalla. Mouadh haluaisi jaada Tunisiaan ja perustaa taalla oman bisneksen, mutta ymmartaa kuitenkin miten paljon paremmin asiat ovat Suomessa. Yritamme rakentaa elamaa Suomeen ja jos sopetuminen on kauhean hankalaa, niin sitten taytyy tietenkin keksia joku toinen ratkaisu. Aluksi perhetta pelotti, etta miten Mouadh voi Suomesta saada toita ja sopeutua. Mutta kun olemme selittaneet, etta valtio tukee ja auttaa ja Suomessa on paljon maahanmuuttajua, niin he eivat ole enaa huolissaan. Tottakai he toivoisivat meidan olevan taalla lahella heita. Ja Mouadhin aiti toivoo kovasti perheenlisaysta :D

Onko Mouadhilla erityisiä odotuksia Suomesta?
Hyvannakosia naisia........... no, ei vaiskaan! Kysyin asiaa hanelta itseltaan: rasisteja, yksinaisyys, ongelmia suomenkielen kanssa, kylmyys, miten mina kayttaydyn omassa maassani. Onneksi loytyi myos positiivisia asioita: luonto, voidaan pussailla ja halailla kadulla, yoelama, siideri :D, puistoja, isoja pihoja, hyvaa tyopaikkaa, tyosopimusta, oikeudenmukaista kohtelua ja oikeudenmukaista palkkaa. Kylla me ollaan paljon puhuttu naista asioista ja tiedan, etta Mouadh on todella innoissaan ja haluaa todella yrittaa elamaa Suomessa. 

Olitteko Friguian eläintarhassa uimassa delfiinien kanssa? Mitä mahtoi maksaa?
Oltiin uimassa delfiinien kanssa, ja se oli yksi hienoimmista kokemuksista koskaan. Olin myos vahan pettynyt, koska delfiinit olivat pelokkaita, eivatka ole niin kuin koirat, etta tulevat kiehnaamaan ja odottavat rapsutuksia. Toinen delfiineista ei edes antanut minun koskea itseensa. Mutta ehka se on vain hyva asia, etta ne eivat ole liian kesyja.... Maksoi talviaikaan muistaakseni 75 dinaaria eli n.40 e. Koko homma kesti 30 minuuttia. Kesalla tosin hinta voi olla eri ja aika lyhyempi kun on enemman asiakkaita. Muista varata aika 24 tuntia etukateen!

Sitten oli viela yksi kysymys, jonka onnistuin napparanasti poistamaan vahingossa :D Mutta se meni jota kuinkin nain: Miksi ette voi julkisesti osoittaa hellyytta toisillenne?
Toki voidaan, ei poliisi siita vankilaan vie, mutta paljon tuijottamista ja paheksuntaa se aiheuttaa tunisialaisten keskuudessa. Paikalliset eivat pussaile tai halaile julkisesti, joten sen takia emme mekaan. Joskus kuljemme kasikadessa turistialueilla ja Mouadh saattaa pussata otsalle, mutta ei mitaan sen suurempaa. Mouadh on naissa asioissa "vanhanaikainen" ja haluaa etta kayttaydymme kuin paikalliset. Mutta en ma mitaan sen ihmeellisempaa kaipaakkaan, ehditaan kylla pussailla kotonakin :D

Eilen tosiaan oltiin Tunisissa ja vietiin vihdoin paperit suurlahetystoon ja paperit odottavat siella Suomeen lahtoa. Kuukauden sisalla meidan pitaisi olla virallisesti naimisissa Suomessakin ja mun nimi vaihtua.... APUA! Sitten aletaankin hakea oleskelulupaa. Aikaisemmin ajattelimme, etta haemme turistiviisumin ja Suomessa vasta oleskelulupaa. Mutta nyt kun ei ole mikaan kiire Suomeen, niin parempi hoitaa asiat oikealla tavalla, niinkuin ne lain mukaan kuuluisikin tehda. Mulla loppu tietenkin kamerasta akku, joten kauheesti en kuvia ehtinyt Tunisissa ottaa! Tassa kuitenkin muutamia, jopa paivan asu!!!

Rockylla on ollut viimeaikoina aika kuuma....


Meidan uusi takapiha! Ei viela ihan kauneimmillaan tassa kuvassa...


Rocky loyti taas uusia leluja kadulta.. Oon opettanut sen nyt hyppaamaan renkaan lapi!


Tassa on meidan uusi koti!

Sain A:lta synttarilahjaksi Snon korun <3

Rockylla oli jatskipaiva :D

Mentiin Tunisiin loundgella eli isolla taksilla! Maksaa vahemman kun juna ja on nopeampi.


Tunisissa lentokoneiden laskeutumis kiitorata on ihan moottoritien vieressa. Oli aika pelottavaa kun lentokone meni niin lahelta autoa, et tuntu etta olis voinut koskettaa sita.

Suurlahetysto oli viela kiinni kun saavutiin, niin kaytiin syomassa ja kahvilla! Kuvassa mun uusi pitsitoppi kirpparilta euron!!!

Perus tunisialainen roskis.

Paalla mulla oli tosiaan pitsitoppi, maksihame ja pussissa kaks uutta zaran paitaa.....

Kaytiin kalleimmalla jatskilla mita oon koskaan syonyt taalla, mut oli hyvaa Kinder jatskia ja mansikkaa!
Nyt alan suunnittelemaan Rockyn elainlaakarikayntia, taas vaihteeksi!! Nyt silla on iho vereksella nenan vieresta ja karvaa lahtee ja on kaljuja lantteja... Etta jos joku keksii miksi, niin kertokaa ihmeessa!! Ite epailen vehnaallergiaa, mut en tieda sitten.... Joku jo kommentoikin, etta ala anna koiralla pastaa. Yleensa pyrinkin antamaan perunaa ja riisia se ei suostu syomaan. Eilen varmaan ekaa kertaa 3 kuukauteen suostui syomaan riisia ja siitakin jai puolet syomatta. Raksuja Rocky ei suostu syomaan, etta on aika nirso koira kyseessa.... :D

4 kommenttia:

  1. Moikka. Niin tosiaan Minäkin olen naimisissa Tunisialaisen kanssa, asumme Suomessa ja olemme tavanneet täällä Suomessa. Mieheni viettää yleensä noin kuukauden Tunisiassa vuodesta ja mä tulen yleensä pariksi viikkoa.
    Toivon teille tosi paljon lykkyä tykö ja onnea elämään. Pienenä vinkkinä kuitenkin sinulle, älä anna miehellesi liian ruusunpunaista kuvaa elämästä Suomessa. Mieheni on asunut melkein 20 vuotta Suomessa, on kyllä menestynyt ja päässyt hyvään työhön mutta tämä kaikki kovalla aherruksella. Miehelläni on ollut vaikeuksia työelämässä nimenomaan oman taustan vuoksi.
    Varmasti miehesi löytää oman "piirinsä" Helsingistä helposti, Pohjois-Afrikkalaiset pitävät täällä aika hyvin yhtä mutta joukkoon mahtuu myös paljon huonoja ihmisiä, eli kannattaa olla tarkka kun ystävystyy täällä asuvien kanssa. Olen pahoillani että kerron näistä NS. negatiivisista asioista mutta kuuitenkin teidän on hyvä tietää näistäkin...
    Mulla ei ole Facebook mutta laita vaikka sun sähköposti osoite jos haluat jutustelle lisää:) voin kertoa meidän elämästä täällä Suomessa ym...

    VastaaPoista
  2. Moikka! Niin ma olenkin koittanut selittaa, etta ei kaikki Euroopassa ja Suomessa ole ihanaa ja helppoa ja saadaan paljon palkkaa, voidaan ostella mita vaan ja kayda lomilla. Oon kertonut paljon perhesurmista, huume- ja alkoholiongelmista, koulukiusaamisesta ja rasisteista. Lisaksi elaminen on kallista ja ihmiset kiireisempia ja elama kovin aikataulutettua. Mouadh ei halua tutustua muihin tunisialaisiin Suomessa. Hanen mielestaa vieraassa maassa ei kannata tutustua omiin kansalaisiinsa. Mielestani tahan voisi tehda joitain poikkeuksia, mutta toki tiedan jo nyt muutamia joihin en halua henen olevan missaan yhteydessa. Kiitos paljon tarinastasi ja vinkeista :) Mun epavirallinen sahkoposti on lintetta@windowslive.com joten laita vaikka mailia, niin olis kiva jutella enemmankin :)

    VastaaPoista
  3. En tiedä miten helppoa siellä olisi toteuttaa (mutta Suomessa sitten ainakin) barf-ruokintaa koiralle. Oletko koskaan kuullut ? Kyseessä siis koiran luonnonmukainen ruokinta - ja melkein jokaisella barfaavalla koiralla on allergiaoireet hävinneet !
    Googlettamalla löytyy lisää.

    Tässä esimerkkejä : http://fi.wikipedia.org/wiki/BARF-ruokinta
    http://www.lempimuona.com/Barf-ruokinnan-aloittaminen

    VastaaPoista
  4. Kiitos!! Taytyy alkaa heti tutkimaan. Nyt on turkki parempi kun jatettiin vehna pois. Laakari tosin vaitti kaiken johtuvan liiasta uimisesta ja suihkusta yms.... Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa onneksi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)